Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MASAL GİBİ KONSER !

MASAL GÄ°BÄ° KONSER !

Karadeniz Ereğli Aşk-Efza Musıki Derneği’nden muhteşem TSM konseri


 Karadeniz EreÄŸli AÅŸk-Efza Musıki DerneÄŸi’nce, “Bir Kış Masalı” teması ile düzenlenen Türk Sanat MüziÄŸi konseri gerçekleÅŸtirildi.
Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirilen etkinlikte, Arzu Tekin ile Yusuf Zobar’ın, sunumları kalabalık davetliden ilk alkışı aldı.
Åžef Ersin Kaynar yönetiminde baÅŸlayan konserin ilk bölümü;  kanunda Hüseyin Keman, Klarnette Mehmet Keman, Kemanlarda Ferdi Keman ile Yusuf Akkaya, Ritim Sazlarda Özcan Tok, Gürol Akbaba ve Klavyede Ramazan Kuru’dan oluÅŸan saz heyeti eÅŸliÄŸinde koronun seslendirdiÄŸi ‘Nihavent Makamında” eserlerle baÅŸladı.
Sırasıyla; Seyhan BaÅŸar’ın “Sen Kimseyi Sevemezsin”, Songül Okur’un “Gönül Nedir Bilene” isimli eserleri seslendirdiÄŸi konserde, Fikri Kapan’ın “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” ÅŸarkısına salondaki davetliler de eÅŸlik etti.
Mustafa Karadeniz’in “Mihrabım Diyerek”, Melek Çiller’in “ Sevil de Sevme”, ve Süreyya Åžirin’in “Her Åžeydi Benim İçin” solo eserleri ile devam eden ilk bölüm, koronun seslendirdiÄŸi “Rüyalar Gerçek Olsa” ve “Çal Kanunum” ÅŸarkıları ile tamamlandı. Bu arada Hüseyin Keman’ın, kanunu başının üzerine alarak çalması salonu coÅŸturdu.
ÃœNAL’IN ŞİİRÄ° DUYGULANDIRDI
Tekin ile Zobar’ın, AÅŸk-Efza DerneÄŸi Gönüllüsü Åžeref Ãœnal’ın yazdığı, “AÅŸk-Efza” isimli ÅŸiirini okuduÄŸu sırada, konser çalışmalarının sürdüğü dernek binasının sinevizyonda yansıtılması duygulu anlar yaÅŸattı.
Saz heyetinin “Hicaz PeÅŸrevi ile baÅŸlayan bu bölümde koronun seslendirdiÄŸi “Yıllar Ne Çabuk” geçti eseri geçildi.
Yine koronun seslendirdiÄŸi “Sazlar Çalınır” eserine, “Gazel” ile renk katan Pestilci Camisi imamı Nurcahit Candan, salondan büyük alkış aldı.
Koro eserleri ile süren konserde bu kez sahnede, Meryem Enaz “Ben Gamlı Hazan”, Müzik Öğretmeni Funda Çalap “DilÅŸad Olacak”, Matematik Öğretmeni Yüksel ErmiÅŸ, “Yalancı Yarım” isimli ÅŸarkıları ile davetliler huzuruna çıktılar.
ErmiÅŸ’in eserinin ardından; Åžef Ersin Kaynar, saz heyeti eÅŸliÄŸinde kanun ile Büyük Sanatçı Merhum NeÅŸet ErtaÅŸ anısına Göksel Bakır’ın bestesi “Garip” isimli hicaz saz semaisini sundu.
Solistleri alkışlarla uğurlayan davetliler ise devamında gelen kor şarkıları birlikte seslendirdiler.
Gecenin genç solisti Emre SofuoÄŸlu, “Kalbimde Gizli Bir Sevgili Arar” eseri salonda adeta alkış yaÄŸmuru oluÅŸtururken, “Ölüyorum kederimden” isimli eser ile Müzik Öğretmeni Miraciye AktaÅŸ ise her konserde olduÄŸu gibi davetlileri ayrı dünyalara götüren solo finalini gerçekleÅŸtirdi.
Koronun iki hareketli eseri seslendirmesiyle tamamlanan konserin sürprizi de yine Ä°zmir Marşı olurken, koroya, davetliler ayakta alkışlarla eÅŸlik ettiler. 
ÇİÇEÇEKLER ALKIÅžLARLA…
Konserin ardından, Bülent Ecevit Ãœniversitesi Karadeniz EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Soner Yavuz, Åžef Ersin Kaynar’a çiçeÄŸini takdim etmek üzere çıktığı sahnede, son derece güzel bir konser gerçekleÅŸtirildiÄŸini, bu vesileyle emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ettiÄŸini bildirdi.
Karadeniz EreÄŸli AÅŸk-Efza Musıki DerneÄŸi BaÅŸkanı Meryem Enaz da, sunumları ile verdikleri katkı dolayısıyla EreÄŸli FM DJ’leri Arzu Tekin ve Yusuf Zobar’a TeÅŸekkür Plaketleri ile çiçeklerini takdim etti.
Bu arada, solistlerden Fikri Kapan’a ise torunu Duru Ayten Çiçek vererek sürpriz yaptı. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık da, geceye çiçek göndererek derneÄŸin çalışmasını kutladı.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, Erdemir Musıki ve Folklor Derneği Başkanı Ramazan Çil ve yönetimi, Gönül dostları Grubu Şefi Nevzat Göl ve ekibi ile kalabalık davetlinin yer aldığı etkinlik, hatıra fotoğrafları çekimi ile tamamlandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo