Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sağlıkta dışa bağımlılığı azaltacağız

Sağlıkta dışa bağımlılığı azaltacağız

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Koca, "Ä°laçta yüzde 54, malzemede yüzde 82, cihazda yüzde 84, aşıda yüzde 100'e yakın bağımlılığımızın olduÄŸu bir Türkiye'den bahsediyoruz. 2023'e kadar bu bağımlılığı en az yüzde 50 oranında azaltan, aşıyı yüzde 100 yerlileÅŸtiren bir dönem olarak tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.
Zonguldak programı öncesinde Alaplı ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Koca’yı Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Polat Türkmen ve Ahmet ÇolakoÄŸlu ve partililer karşıladı. Toplantı öncesinde Alaplı Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret eden Koca, daha sonra toplantı salonunda partililere ve Alaplılılara hitap etti.
Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Bakan Koca, "Cumhurbaşkanlığı dönemi, geçmiş sistemin notlarıyla hareket eden bir dönem olmayacak. Daha pratik hızlı kara veren bir dönem olacağını ve bu dönemin icraat dönemi olacağını söylemek istiyorum. 31 Mart bu anlamda önemli bir fırsat. 31 Mart, yeni dönemi daha güçlenerek, icraatı daha güçlü kılarak geçireceğimiz bir dönem başlangıcı olacak. Özellikle de yerel yönetimlerin merkezi hükümetle yeni dönemde sinerjik yapısı da son derece önemli olacak. 31 Mart bu anlamda ülke üzerinde hesapları olanlara cevap olması noktasında da önemli. Bu dönemde Türkiye'nin sınırlarını zorlayan ve yer yer tehditlerde bulunan yer yer fırsatçılıklarını gördüğümüz bu dönemde güçlü lider ve güçlü bir Türkiye olması son derece önemli. 31 Mart'ın sadece bir belediye seçimi olarak görmeyip yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha uzun ve güvenli bir dönem olarak olması için üzerinize düşen görevi yapacağınıza eminim." dedi.
'2023'E KADAR SAÄžLIKTA DIÅžA BAÄžIMLILIÄžI AZALTACAÄžIZ'
Cumhurbaşkanlığı döneminde, özellikte sağlıkta yerlileşmeye ve milleşmeye son derece önem verdiklerini ifade eden bakan Koca, "Bugüne kadar yapılamayanları yapma noktasında bir gayretle çabamız oluyor olacak. Dışa bağımlılığımızın yoğun olduğu özelikle sağlık sektöründe ki ilaçta yüzde 54, malzemede yüzde 82, cihazda yüzde 84, aşıda yüzde 100'e yakın bağımlılığımızın olduğu bir Türkiye'den bahsediyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük sorumluluk olarak gördüğümüz yerlileşme ve millileşmeyi 2023'e kadar bu bağımlılığı en az yüzde 50 oranında azaltan, aşıyı yüzde 100 yerlileştiren bir dönem olarak tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Salondaki konuÅŸmasının ardından esnaf ziyaretleri gerçekleÅŸtiren SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, yolda gördüğü çocuklara çeÅŸitli hediyeler verdi. Ak Parti Seçim bürosunu da ziyaret eden Koca, daha sonra Alaplı Devlet Hastanesinde ziyaretlerde bulundu. Bakan Koca ve beraberindeki heyet Alaplı Devlet hastanesi çocuk servisinde yatan çocukları ziyaret ederek geçmiÅŸ olsun temennisinde bulundu. Hasta çocuklara hediyelerini veren Bakan Koca, buradan Zonguldak’taki programı için Ä°l’e hareket etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo