Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KADINLAR NE YAPMALI?

KADINLAR NE YAPMALI?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de “Kadına Yönelik Åžiddet Nedir? Maruz Kalındığında Ne Yapılmalıdır?” adı ile söyleÅŸi düzenlendiÄŸi bildirildi.
Nimet Ä°lkokulu Öğretmeni Perihan BozdaÄŸ tarafından organize edilen söyleÅŸide, Karadeniz EreÄŸli Kadın Platformu Ãœyesi Avukat Mine Yılmaz, ÅŸiddete maruz kalan kadınların yapması gerekenleri anlattığı sözlerinde, “birçok baro bu konuda ücretsiz danışmanlık saÄŸlamakta ve adli yardım bürolarına ücretsiz avukat tayini yapmaktadır. Böyle bir durumda, Zonguldak Åžiddet Önleme ve Ä°zleme Merkezi Müdürlüğü’ne (ŞÖNÄ°M) de baÅŸvurabilirsiniz” dedi.
Yılmaz ayrıca, kadını itip kakmanın, tokatlamanın, kesici ve vurucu aletlerle zarar vermenin, sağlıksız koşullarda yaşamaya mecbur bırakmanın ve sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engellemek suretiyle bedensel zarara uğratılması, kadının para harcamasını kısıtlamak, az para verip çok şey beklemek, Kadının parasını elinden almak, her türlü zorlayıcı davranışlar gibi unsurların da içinde bulunduğu birçok davranışın şiddet olarak tanımlandığını sözlerine ekledi.
EtkinliÄŸi düzenleyen Nimet Ä°lkokulu Öğretmeni Perihan BozdaÄŸ, konferansın sonunda verdiÄŸi bilgilerden ötürü Avukat Yılmaz’a teÅŸekkür etti.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo