Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"KOKU" AÇIKLAMASI

"KOKU" AÇIKLAMASI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Düzce’de yayılan koku ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada "AFAD ekibi tarafından yapılan ölçümde zehirli gaz tespiti yapılmamıştır" denildi. 
Düzce’nin Duraklar köyü sınırları içerisinde gece geç saatlerde yayılan koku ile ilgili Düzce ValiliÄŸi açıklama yaptı. Yazılı yapılan açıklamada ise ÅŸunlar aktarıldı:
"Gece saat 00.13’te Alo 181 hattına düşen Merkez Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın kimyasal atık sularının kaçak alarak kanala verdiÄŸi konulu ÅŸikayet üzerine Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü ekiplerince olay mahaline gidilmiÅŸtir. Jandarma, AFAD ve Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede OSB’de kurulum aÅŸamasında olan araba lastiklerinden elektrik enerjisi üreten geri dönüşüm fabrikasında lastik geri dönüşümü denemesi yapıldığı esnada piroliz ünitesinde bulunan buhar basınç tankında plastik basınç valfinin patladığı, valften çıkan basınçlı ve kokulu gazın yere çökerek yaÄŸmur suyu hattına karışmış olabileceÄŸi, patlayan valfin bantlanarak kapatıldığı, o sırada fabrika binası içerisinde bulunan rögara karbon siyahı kaçmış ihtimali ile iÅŸletme yetkilileri tarafından fabrika içi temizlik çalışmaları yapıldığı tespit edilmiÅŸtir.
AFAD ekibi tarafından yapılan ölçümde zehirli gaz tespiti yapılmamıştır. Firma ile ilgili yapılan tespitler neticesinde 2872 sayılı çevre kanunu uyarınca gerekli idari iÅŸlemler gerçekleÅŸtirilecektir. Ä°mkanlar dahilinde kurutma kanalında gerekli önlemler alınmış olup derede temizlik çalışmaları lisanslı firma olan Çevre Danışmanlık firması tarafından yapılacaktır. Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalara eÅŸlik edilerek gerekli hassasiyet içerisinde kirlilik giderilecektir. Bir daha böyle sorunlar yaÅŸanmaması için OSB Müdürlüğü ile görüşülmüş olup gerekli önlemleri aldırmak için yaÄŸmur suyu kanallarına fabrikaların baÄŸlantıları kontrol ettirilerek gerekli önlemler ivedilikle alınacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
kızgın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo