Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Posbıyık'a davullu zurnalı eylem !

Posbıyık'a davullu zurnalı eylem !

Tezgahları kaldırılan çoğu CHP`li kadın, CHP`li belediye başkanını protesto etti


Karadeniz Ereğli’de, yerel seçimden önce ‘aynı yerlerinizde kalacaksınız’ diyerek söz verip seçimi kazandıktan sonra belirlenen başka bir alana taşınmaları istenen 45 zanaatkar, sözünü tutmadığını iddia etkileri Posbıyık’ı protesto ettiler.
Zonguldak ili Ereğli ilçesinde,  takı tasarım yapıp ürünlerini sahil mevkisinde kurdukları yaygı stantlarda satışını yapan ve Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından tezgahları kaldırılıp başka yere gönderilmeye çalışılan kadınlar eylem yaptı.
Geçimini bu şekilde sağlayan 44 kadın, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüşmek istediklerini ancak kendisine ulaşamadıklarını söyledi. Dün akşam eski satış yaptıkları noktada toplanan kadınlar, davullu zurnalı eylem yapıp Posbıyık’ın uygulamasına tepki gösterdi. 
Ellerinde “Hak, emek, iş, adalet” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, sahilde gezen halktan da destek istedi. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve yetkili birimlere talepleri ile halkın desteğini içeren kampanya başlatan kadınlar iki günde 2 bin 500 imzaya ulaştı.
Yaklaşık 3 saat süren eylem boyunca takı tasarım yapıp bunları satarak geçimlerini sağlamaya çalışan kadınlara sahilde gezen yüzlerce vatandaş ta imza vererek destek oldu. Eylem yapan kadınlar adına gazetecilere açıklamalarda bulunan kişi, esnaf kendileri için yapılan tezgahların küçük olduğunu ve gösterilen yerde satış yapmalarının imkansız olduğunu söyledi. Posbıyık’a seslenen kadın şöyle dedi:
“Sayın Belediye Başkanımız, sıcağın altında bir anda yağan yağmura karşı ürünlerimizi korumak adına onların üstünü örtüp, kendimizi mağdur ettiğimiz günleri bizler yaşadık. Öngördüğünüz yerde, yapılan standın tentesi, ne bizleri ne de ürünleri güneşten ve yağmurdan korumaz. 44 emekçi insana 1.60 cm olan stantların, 2 kişinin kullanmasını istiyorsunuz. 80 santimlik yere ne koyabileceğiz ki, o atıl yerde satış yapabilelim. Orada öncelikle ne bizlerin ne de ürünlerimizin güvenliği söz konusu değildir. Sağladığınız tezgahların elektriğini kullanabilmemiz için aboneliğin üzerimize alınmamız söylendi. Biz o atıl yeri istemiyoruz. Halkın aktif gezdiği sahil bandında tezgah sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz. Yıkıcı değil yapıcı olmak istiyoruz. Sayın Başkanımız, sizinle görüşmek istiyor, bizi dinleyeceğinizi umuyoruz.” 
Eylem sırasında Kdz. Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri tezgah açılmaması için nöbet tutarken, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kadınlar seslerinin duyulması ve haklarının verilmesi için eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. 

BİR ÖNCEKİ HABERİ GÖRMEK İÇİN; TIKLAYIN
https://ereglifm.com.tr/haber/ah-posbiyik-ahhhh/19414

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın8
gülücük4
şaşkın3
hayran2
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
FIRAT TÜRK

07 Temmuz 2019 - 13:08

EĞER HALİL POSBIYIK BÖYLE BİR SÖZ VERDIYSE SÖZÜNÜN ERİ OLMALIDIR

Furkan yılmaz

29 Haziran 2019 - 18:41

İyi herkes kafasına göre istediği yere stand açsın satış yapsın, herşeyin bir kuralı düzeni var, gayet iyi yapmış başkan

Gökçem bengi sakar

29 Haziran 2019 - 11:25

İyi yapmış diyen beyfendiler elini bi vicdanınıza koyun gidin o mükemmel yaptım dediği yere bir bakın. O standlarda 60-70 yaşında teyzeler de var el emeklerini satmaya çalışan o gönderdiği yerde daha tezgahlar açılmadan masaların kilitlerini kırmışlar heryerine içki dökmüşler piknik harici kimsenin gitmediği yerde bu insanlara yazık günah değil mi?

Kudret Atmaca

28 Haziran 2019 - 11:57

Yolda yürüyecek yer bırakmıyorlar iyi yapmış syn Halil Posbiyik tebrikler

Okan Çakirtürk

28 Haziran 2019 - 11:22

Valla o satıcılara kim akıl veriyorsa...tahsis edilen yeri de alamadıklarında arkalarında duracaklarmi.... gelişigüzel yer kullanımı düzenli bir şekle sokulmuş...bence

Oğuz Kağan

28 Haziran 2019 - 11:22

Secimden önce söz vermeyecekti o zaman

Baki Atmış

28 Haziran 2019 - 11:21

Alın sise aslan gibi başkan

demir ateş

28 Haziran 2019 - 11:20

ya size uygun yer gösterilmiş bir deneyin bence olmazsa ozaman ses cıkartın mılletin dolduruşuna gelmeyın sonra hazır yerınızdende olursunuz yine siz bılırsınız

Yorum Yazın

Canlı Radyo