Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
Patlıcan Musakka Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 250-300 gr kıyma
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet soğan
- zeytinyağı
- salça
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Patlıcan Musakka Yapılışı Tarifi Yapılışı
İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartın. Yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Kıymayı kavurun. Daha sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra küçük doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin. Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
7
1
0
0
0
İlk Yorumu Siz Yazın!