Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİDENİZ DEĞİL SİZ BAYRAM EDİN !.

MİDENİZ DEĞİL SİZ BAYRAM EDİN !.

Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Âlem’de “ Bayram lezzetleri ve Sağlıklı beslenme” konuşuldu.


Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Âlem’de “ Bayram lezzetleri ve Sağlıklı beslenme” konuşuldu.

Programın canlı yayın konuğu olan Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, "Bayram sabahı kahvaltıları gelenek olarak dolu dolu olur.  Önemli olan porsiyon kontrolü. Dengelemeyi bildikten sonra sorun yok. Önemli olan bunu başarmak, başarabilmek” dedi.

“Her çeşitten alın ama abartmadan ve dengeli. Böyle olursa Bayram kahvaltısı kâbusa dönüşmez.” diyen Özsan, “Bayram sabahı ağır kahvaltı yaparsanız günü dengelemelisiniz.” ifadesini de kullanan Özsan, “ Bu durumda günü 2 öğüne düşürmek önemli. Hafif ara öğüne akşam yemeğine geçmek ve akşam yemeğinde yeşillik ve salata tüketmek önemli. Çok yiyip pişman olmaktansa, tadında bırakmak ve mutlu bir bayram geçirmek önemli.  Midemiz değil, biz Bayram etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Özsan, "Şerbetli tatlılar bayramın olmazsa olmazı.Ara öğün gibi yemeğin hemen üstüne değil, 1.5 ,2 saat sonra 2 dilim tüketin. Üzerine 10 dakika sonra proteinli besin yoğurt yemek  süt veye ayran içmek en doğrusu .Genel tercih sütlü tatlı olmalı." derken, eti'de 24 saat dinlendirmeden pişirip tüketmeyin uyarısında da  bulundu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo