Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNCE SAĞLIK !.

ÖNCE SAĞLIK !.

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’e konuk oldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuğu oldu

 “Mevsim geçişlerinde gribe savaş açan gıdalar ve sağlıklı beslenme” konulu söyleşide sonbaharda ideal sabah kahvaltısı için  bir tatlı kaşığı bal, pekmez öneren Özhan, “Porsiyonu çok aşarsanız zararı var. Azı karar, çoğu zarar. Önemli olan çeşitlilik ve  porsiyon kontrolü , Pazar günü için keyif kahvaltısı normal ama diğer günlerde keyif değil, şifa kahvaltısı öneriyorum.” dedi.

Su tüketimi üzerinde de önemle duran Özhan, “Her şeyi yapıyoruz ama su tüketimi olmazsa yaptığımızın bir anlamı yok.Kişiye göre değişiklik göstermesine rağmen  günde 2-2.5 litre su tüketmek şart.Suyu doğru olan öğün öncesi ve sonralarında tüketmek. Çay, meyve suyu içerek su içmiş olmuyorsunuz.Yemeklerin yanında içecek aslında olmamalı belki  ara sıra olabilir olduğunda da tercihen taze sıkılmış meyve suyu ve ayran öneririm. Aksine bir tüketim öğünde kalori alırken, içecekle bunu ikiye katlamanız olacaktır.”şeklinde konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo