Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi’nde Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Åžaban ÇelikoÄŸlu, kutlama programı çerçevesinde düzenlenen konferansta, “Nevruz tabiatın kıştan kurtuluÅŸunun, bolluk ve bereketin simgesidir. YaÅŸam döngüsünün baÅŸlangıcıdır” dedi.
BEÃœ EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi’nde baharın geliÅŸi ve 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Fakültenin Konferans Salonunda “Nevruz Kültürü” baÅŸlıklı konferans düzenlendi. Konferansı EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu,  EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Hayırsever Zuhal Yılmaz, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.
EÄŸitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Åžaban ÇelikoÄŸlu, insanların gittikleri yerlerde kültürel etkileÅŸimde bulunduÄŸunu, güçlü kültürlerin nereye giderse gitsin varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Türk kültüründe de böyle olmuÅŸtur, Orta Asya’dan gelen halkımız, kültürünü hangi kültürle etkileÅŸime girerse girsin, varlığını sürdürmüştür” dedi.
ÇORUMLUOĞLU:
“GELENEĞİMÄ°ZÄ° DAHA Ä°YÄ° ÖĞRENME FIRSATI BULDUK

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, konferansın ardından Doç. Dr. ÇelikoÄŸlu’na günün anısına bir teÅŸekkür plaketi verdi. ÇorumluoÄŸlu, “yakın idarecilik hayatımda Nevruz’u hep ateÅŸin üstünden atlayarak kutladık. Bugün geleneÄŸimizi daha iyi öğrenme ve ne yaptığımızı daha iyi öğrenmemizi sayın hocamız saÄŸladı. Bazı ÅŸeyleri kulaktan dolma bilgilerle yapıyoruz. Benim için çok güzel bir gün oldu. Siz çok ÅŸanslısınız, kültürümüzü genç yaÅŸta öğrenme fırsatınız oldu. Açıklayıcı bilgilerinden dolayı hocamıza teÅŸekkür ediyor, tüm dünyanın Nevruz bayramını kutluyorum” dedi.
ATEÅž YAKILDI
Konferansın sonundan Fakültenin bahçesine inen ÇorumluoÄŸlu ve protokol, hep birlikte burada hazırlanan Nevruz AteÅŸini yaktı.  Kaymakam ÇorumluoÄŸlu, Emniyet Müdürü Kuyu, Dekan Yavuz, protokol üyeleri ve öğrenciler Nevruz ateÅŸinin üstünden atladı.
Kutlamalar çerçevesinde konuklara etli pilav ve ayrandan oluşan ikramlarda bulunuldu. Çeşitli Türki ülkelerin bayraklarının da taşındığı kutlamalar çerçevesinde öğrenciler müzik eşliğinde eğlenme fırsatı buldu.

 

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo