Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Maaşlarını alamayan işçiler

Maaşlarını alamayan işçiler

9 aydır maaşlarını alamayan işçiler inşaatın çatısına çıktı


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde maaÅŸlarını alamadıklarını öne süren işçiler, çalıştıkları inÅŸaatın çatısına çıkarak eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre, özel bir şirket adına çalışan inşaat işçileri 9 aydır alamadıkları iddiasıyla İmam Hatip Ortaokulunun inşaatının çatısına çıkarak seslerini duyurdu. Şirket tarafından sürekli olarak oyalandıklarını savunan işçiler Ramazan Gümüş ve Cengiz Altuntaş, Kaymakamlığa müracaatta bulunduklarını belirtti.
Ä°nÅŸaat ustası Ramazan Gümüş, "biz geçen Ocak ayının 6’sından itibaren çalışmaya baÅŸladık. O zamandan beri paramızı alamıyoruz. 100 lira gibi harçlık tarzı para verdiler sadece. Åžimdi telefonlarımız açılmıyor. Bize hala para veren yok. 20 kiÅŸi baÅŸladık buraya ÅŸuan biz kaldık 2 aydan beri buradayız. Bizler Ä°stanbul’dan geldik. Åžu an bekliyoruz zor durumdayız. Ä°nÅŸaatta aç, susuz yatıp kalkmaktan yorulduk" dedi.
İnşaat firmasını temsilen gelen personel, basına çekim yaptırmamak için uğraş verdi. Bu esnada zabıta ekipleri ve Çaycuma itfaiyesi olası durum için hazırda bulundu. Emniyet ekipleri çatıya çıkarak işçileri ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonrası işçiler ikna edilerek aşağı indirildi. Emniyet ekibi aracı ile şubeye ifadeleri alınmak üzere getirilen işçiler, ardından Kaymakam Muharrem Coşkun ile görüşeceği öğrenildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bozkurt Halit

01 Ekim 2019 - 10:14

insanların Hakkı Alın Terleri Kurumadan Verilmeli Zira Ülkemizde Bu gibi hadise çok oluyor sonra bu işçilerin parasını vermeyenler haksız iken haklı duruma geçiyor malesef

Yorum Yazın

Canlı Radyo