Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

LİMAN HAREKETLENECEK, EREĞLİ’YE PARA GİRECEK

LİMAN HAREKETLENECEK, EREĞLİ’YE PARA GİRECEK

Karadeniz Ereğli’de, kısa adı ETSO olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Arslan Keleş, yapılan son girişimler ile ilçe limanlarına tarım, gıda ve orman ürünleri yüklü gemilerin giriş-çıkış yapabileceklerini bildirdi.


KeleÅŸ, TSO Toplantı Salonu’nda düzenlediÄŸi aylık kamuoyu bilgilendirme basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, 20 milyon tonluk liman faaliyet kapasitesinin yalnızca yarısının kullanılabildiÄŸini söyledi. Bunu aÅŸmak için bir süre önce Oda tarafından giriÅŸimlerin sonuç verdiÄŸini anlatan KeleÅŸ, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
Ä°Åž HACMÄ° ARTACAK, OYAK YATIRIM YAPACAK…
“EreÄŸli’de 20 milyon tonluk liman kapasitesi var. Ancak bunun 8 milyon 500 bin tonunu EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), bir milyon 500 bin tonu ise üçüncü ÅŸahıslar tarafından olmak üzere toplamda 10 milyon tonu kullanılabiliyor. Geri kalan 10 milyon ton kapasitenin boÅŸ olmasının sebebi ise, limana her türlü malın geliÅŸ-gidiÅŸine izin verilmeyiÅŸiydi, bir takım kısıtlamalar vardı. Ä°lçemizdeki Deniz acentelerimizin ve nakliyecilerimizin konuyla ilgili bir talebi üzerine geçtiÄŸimiz Ocak ayında Ankara’ya giderek, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunduk. Yaptığımız görüşmelerin ardından ise (Erdemir Limanı ile ilgili) konunun muhatabı olan Ordu yardımlaÅŸma Kurumu (OYAK) Liman Ä°ÅŸletmesi yöneticileriyle bir araya geldik. OYAK yöneticileri; bu tür giriÅŸimlerde iÅŸ hacminin artması halinde gerekli yatırımları yapacaklarını söylediler.
KARAR, RESMİ GAZETEDE ÇIKTI
Nakliyeci ve Deniz acentelerimizle de görüştükten sonra konuyu Sayın Kaymakamımıza (Ä°smail ÇorumluoÄŸlu) arz ettik. SaÄŸ olsun Sayın Kaymakamımız her konuda bizlerin ve ÅŸehrin menfaatleri doÄŸrultusunda EreÄŸli’nin yanında. Konu ile ilgili yaptığımız toplantıda ortaya çıkan sonuç da bu ihtiyacın giderilmesi noktasında oldu. Ä°lçe Gümrük Müdürümüzün bu iÅŸin üstesinden gelebileceÄŸimizi ve bu hizmetin rahatlıkla saÄŸlanabileceÄŸini söylemesi de bizi cesaretlendirdi.
Bunun üzerine Bakanlığa giderek geçtiÄŸimiz 8 Ocak’ta dilekçelerimizi verdik. Bakanlıkça çıkarılan kararname, dün akÅŸam da sadece Karadeniz EreÄŸli’ye olmak üzere Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kararı çıkarmak çok kolay olmadı çünkü karşınızda birçok rakip var.
ŞİMDİ İŞ (!) ACENTELERDE
Artık mısır, arpa, buÄŸday ve benzeri tarım ve tarım ürünleri, orman ve orman ürünleri Karadeniz EreÄŸli’ye gelebilecek, buradan da gidebilecek. Türkiye makarnalık buÄŸday ihtiyacınızı Ukrayna’da karşılıyor. Bu da Bolu’da üretiliyor, tavuk çiftlikleri de Bolu’da. En yakın noktalardan bir ide EreÄŸli kapısı olmuÅŸ oluyor. EreÄŸli bir baÅŸkasının iÅŸini bozmuÅŸ olabilir ama rekabette iyi olan kazanacaktır. Ä°lçemizdeki deniz Acentelerimiz de nakliyecilerimiz de bu iÅŸte rekabetçi olacaklardır. Sonuçta bu ÅŸehir kazanacak. Emin olun çok zor bir iÅŸi baÅŸardık. Çok da iyi olduÄŸunu düşünüyorum. Ä°nÅŸallah memleketimize hayırlı olur.”
FAKÃœLTE BÄ°NALARINDAN BÄ°RÄ°NÄ°…
Başkan Arslan Keleş, bilgi verdiği diğer konular arasında da yerli mallarının kullanılması yönünde çağrıda bulundu. Kurulması düşünülen Orta Ölçekli Sanayi için ise yer tespitleri olduğunu belirtti.
KeleÅŸ ayrıca Süleymanbeyler Mahallesindeki eski Devlet Hastanesi alanına yapılması düşünülen fakülte binalarından birini TSO’nun yapmayı üstlenebileceÄŸini kaydetti.

 

LİMAN HAREKETLENECEK, EREĞLİ’YE PARA GİRECEK

Karadeniz Ereğli’de, kısa adı ETSO olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Arslan Keleş, yapılan son girişimler ile ilçe limanlarına tarım, gıda ve orman ürünleri yüklü gemilerin giriş-çıkış yapabileceklerini bildirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo