Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kurban Eti Ne Kadar Dinlendirilmeli?.

Kurban Eti Ne Kadar Dinlendirilmeli?.

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte et tüketimi konusunda uzmanlardan uyarılar geliyor. Uzmanlar yaptığı açıklamada kurban etinin hemen tüketilmemesi gerektiğini ve dinlendirilmesi gerektiğini açıkladı.


Kurban Bayramı’nda et tüketimi nasıl olması gerektiği konusunda uzmanlardan uyarı üstüne uyarı geliyor. Kurban etlerinin kesildikten sonra hemen yenmemesi ve dinlendirilmesi gerekiyor.

Diyetisyen Saadet Tayşi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle et tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı’nda yeni kesilen etlerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Tayşi, etin ızgara, fırın ve haşlama şeklinde tüketilmesi gerektiğini söyledi. Özel Hatem Hastanesi Diyetisyeni Saadet Tayşi, “Kurban Bayramı’nda et tüketiminde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ilk gün kesilen etlerin çok fazla tüketilmemesi gerekiyor. Bu etler sert olacağından dolayı midenizde sindirim sıkıntısı oluşturabilir. Öncelikle bu etler kesildikten sonra, biraz bekletildikten sonra buzdolaplarında saklanmalıdır. İlk gün kesilen etler yenilse bile ya haşlama ya da fırında iyi pişmiş şekilde tüketilmesini tavsiye ediyorum. Mangalda yapılan etin ateş ile en az 15 santim mesafeli olarak pişirilmelidir. Çünkü yiyeceğiniz etler kömürle temas ettiğinde çok fazla yanarsa kanserojen etkisi yapıyor. Bundan dolayı etin dışı değil de içinin iyi pişmesini tavsiye ediyorum.

“70 kilo olan biri 100-150 gram et tüketmeli”

Tüketilmesi gereken et miktarı hakkında bilgi veren Diyetisyen Tayşi, “Etin miktarı çok önemlidir. Özellikle eti avucunuzun içine sığacak kadar tüketin. 70 kilo olan bir birey 100-150 gram et tüketmelidir. Sıcaklardan dolayı etin yanında mutlaka bol salata, bol yeşillik tüketilmesini tavsiye ediyorum. Demir eksikliği olanların etin yanında ayran içmemesini tavsiye ediyorum. Onun dışında şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edelim. Gazozlu içecekler yerine ev yapımı limonata içilebilir.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo