Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİMSE YANLARINA YAKLAŞAMIYOR!..

KÄ°MSE YANLARINA YAKLAÅžAMIYOR!..

Emlakçılık yapan 38 yaşındaki Turgay Akkaya, ofisinde yılan, tarantula, akrep gibi hayvanları besliyor.


Hayvan sevgisinde sınır tanımayan Akkaya, farklı isimler verdiği canlılar ile arasında güçlü bir bağ oluştuğunu söyledi.

Bolu’da, 12 yıldır emlak iÅŸiyle uÄŸraÅŸan 38 yaşındaki Turgay Akkaya, ofisinde çoÄŸu insanın yanına bile yaklaÅŸamadığı vahÅŸi hayvanlar besliyor. Çocukluk yıllarında baÅŸlayan hayvan sevgisi nedeniyle kedi, köpek ve kuÅŸ besleyen Akkaya, bu sevgisini bir hobi haline getirerek ofisinde oluÅŸturduÄŸu bir alanda vahÅŸi hayvan da beslemeye baÅŸladı.

Akkaya, hayvanlarını çok sevdiÄŸini belirterek, “Çocukluktan beri hayvanlara karşı aşırı bir sevgimiz vardı arkadaÅŸarımla beraber. VahÅŸi hayvanlara ilgim daha sonra baÅŸladı ama kedi, köpek, kuÅŸ, papaÄŸan gibi hayvanlar besledim. Sonra iguana aldım, sürüngenlere ilgim oldu. Ä°kinci olarak 7 boÄŸumlu akrep aldım. Sonra tarantula, etçil balıklar gibi hobilerime devam ettim. KuÅŸ çeÅŸitlerinden de baykuÅŸ, muhabbet kuÅŸlarına ilgi alanım oluÅŸtu. Yılanlar falan hepsini seviyorum” dedi.

“Büroya girmeyenler de oluyor”

BeslediÄŸi vahÅŸi hayvanları eline aldığında ilk baÅŸta çekingenlik ve korku olduÄŸunu söyleyen Akkaya, “Çünkü soÄŸuk hayvanlar, herkes öyle adlandırıyor ama alıştıktan sonra vazgeçilmez bir baÄŸ kuruyorsunuz aranızda. Bunun bir sonu yok, onu aldıktan sonra onu alayım diye devam ediyorsunuz. Ofisime gelenler de çok ÅŸaşırıyor. Ãœrküyorlar ama ondan sonra biz de alabilir miyiz, biz de elimizde tutabilir miyiz gibi ÅŸeyler oluyor. Tabi büroya girmeyenler de oluyor bazen” ifadelerini kullandı.

Hayvanlarına yenilerini de ekleyeceÄŸini ve ofisini büyüteceÄŸini belirten Akkaya, “1 ay sonra, bizim Anadolu dilinde sansargillerden feret hayvanı gelecek. Åžu an boa yılanı besliyoruz ama 1-2 çeÅŸit yılan sipariÅŸi daha verdim. Bu hobi öyle birÅŸey deÄŸil, gördüğünüz hayvanı çok deÄŸiÅŸik geliyorsa hemen alıyorsunuz. Büyük bir yere geçme planımız var. 3 artı 1 bir büro yapacağız. Bir odasını komple vahÅŸi hayvanlarla doldurmayı planlıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo