Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KELEŞ, FAALİYETLERİ ANLATTI

KELEÅž, FAALÄ°YETLERÄ° ANLATTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, “EreÄŸli’yi ihracat ÅŸehri haline getireceÄŸiz. Uluslararası rekabette gücümüzü geliÅŸtirmeye çalışıyoruz” dedi.

Keleş, Oda binasında düzenlenen düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, açıklamalarda bulundu. TSO yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, göreve geldikleri günden itibaren yapılan faaliyetleri değerlendirdi.
İlçede, ekonomi hareketliliğin sağlanması için farklı kollardan faaliyet yürüttüklerini anlatan keleş, şunları kaydetti:
HEDEF, ODALAR ‘BÄ°RLİĞİ’…
“Åžehrin sorunlarını birlikte çözmeye talibiz. Davamız EreÄŸli menfaatleridir, bu amaç doÄŸrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.
Odanın çehresini deÄŸiÅŸtiriyoruz. EreÄŸli’yi ihracat ÅŸehri haline getireceÄŸiz. Ekonomi Bakanlığı’na bir proje yazıyoruz. Uluslararası rekabette gücümüzü geliÅŸtirmeye çalışıyoruz. Odamız bünyesinde dış ticaret uzmanı istihdam edeceÄŸiz. Bölgedeki gücümüzü tüm Türkiye’ye hissettirmemiz gerekiyor.

Zonguldak’ta faaliyet gösteren 5 oda bireysel çalışmışlar ama hiçbir sonuç alamamışız. TOBB’un üst kurullarında, komisyonlarında, emekli sandığında yer alabilmemiz için güçlü olmamız gerekiyor. TSO’larla istiÅŸare toplantılarına baÅŸladık. Siyaset yeniden ÅŸekillendi 5 odanın gücü ile faaliyetli iÅŸler yapacağız. 3 ülke ve 3 yurt içinden de oda ile kardeÅŸ olabilmek yolunda çalışmalarımız var, amacımız iÅŸ yapabilmek, iÅŸ yapabilme gücümüzü arttırabilmek, bunun için uÄŸraşıyoruz.
HURDA TOPLAMA MERKEZÄ°NÄ° EREÄžLÄ°’YE ALDIRDILAR
Ãœyelerimizden gelen talep ve istekleri de çözüme kavuÅŸturmaya çalıştırıyoruz. Otomobil bayilerinden gelen talep oldu. Ä°l Özel Ä°daresi Genel Sekreteri Recep Bey ile görüştük, aksiyona aldılar, bugünden itibaren hurda toplama merkezi EreÄŸli oldu. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ediyoruz, yer gösterdi. Hurda toplanma merkezlerinden biri de EreÄŸli’de oldu, artık buradakiler Çaycuma’ya gitmeye gerek kalmayacaklar. Büyük bir sorunu çözmüş olduk. Bize gelen istek ve talepleri anında çözüme kavuÅŸturmaya çalışıyoruz.
DOSYADA ‘YENÄ° YER’ VAR AMA..!
EreÄŸli’deki gündem maddeleri arasında olan ‘eÄŸitim kampüsüne’ iliÅŸkinde sorulan sorular üzerine konuÅŸan KeleÅŸ, ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Bugüne kadar herkes birbirinden ayrı hareket etmiÅŸ. TSO, belediye, üniversite, herkes ayrı ayrı hareket etmiÅŸ. Bizim önce bir araya gelmemiz gerekiyor. Belediye baÅŸkanımızın cumhurbaÅŸkanından yeni bir kampüs alanı teklifinde bulunduÄŸunu biliyoruz. Ortak akılla doÄŸru bir yer üzerine bu iÅŸi ÅŸekillendirmemiz gerekiyor. Elbette ki eski devlet hastanesinin arazisi bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. EÄŸer olmayacaksa ayrı ayrı söylemlerde bulunmak yerine birlikte hareket etmek gerekir. Yeni bir kampüs alanına ihtiyacımız var, mevcut fakültelerinde ÅŸartlarını iyi haline getirmemiz gerekiyor. Ä°ÅŸin içerisine girince birçok sorun ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Mevcut fakültelerinin iyileÅŸtirilmesini saÄŸlamalıyız. Müşteri var fakülteye sınıfta okuyacak yer yok.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo