Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kaynaşlı’da dereler taştı

Kaynaşlı’da dereler taştı

Dere kenarında kalan işçiler, taşan suları izlemekle yetinebildiler...


Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı. Taşkın nedeniyle geçici köprülerde çökmeler meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı. TEM otoyolu Kaynaşlı gişeleri mevkisinde bulunan Darıyeri Yörükler köyü içinde konaklayan fındık işleri de taşan derenin hemen kenarında kaldı. Bölgeye ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmazken, TEM otoyolu Kaynaşlı Kavşak çalışmaları nedeniyle geçici olarak yapılan geçici güzergah köprüsünde çökmeler yaşandı. 
Dere yataklarının genişlememesi için çalışma başlayan Kaynaşlı Belediyesi gece geç saatlerden itibaren şehir merkezine gelen tüm derelerin önünde bulunan ve taşkına neden olacak yabancı maddeleri temizledi. Diğer yandan fındık işçilerinin hemen yanında konakladığı derede de taşmayı önlemek ve işçilerin zarar görmemesi için moloz ve ağaç parçaları temizlendi. 
Dere yataklarında meydana gelen selle ilgili bilgi veren Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, “2 derede sıkıntı vardı. Biz hemen müdahaleyi yaptık sıkıntı olmadı. Bütün iş makinelerimiz çalıştılar. Dereboğazı ve Karaçalı’daki derelerdeki sıkıntıları çözdük” dedi. 
Bölgeye yapılan geçici köprünün taşkın sonucu yıkıldığını ve bu yüzden bölgeye ulaşımın uzadığını belirten Şahin, “Oradaki insanların buraya gelmesi için 3 kilometre dolaşması lazım. Orada bir hasta olsa yangın olsa 3 kilometre dolaşmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu. Öte yandan dere yataklarının temizlenmesi ile su debisi normale dönerken bölgede herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo