Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kaynaşlı’da dereler taştı

Kaynaşlı’da dereler taştı

Dere kenarında kalan işçiler, taşan suları izlemekle yetinebildiler...


Düzce’nin KaynaÅŸlı ilçesinde etkili olan saÄŸanak yağış nedeniyle dereler taÅŸtı. TaÅŸkın nedeniyle geçici köprülerde çökmeler meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre etkili olan saÄŸanak yağış nedeniyle dereler taÅŸtı. TEM otoyolu KaynaÅŸlı giÅŸeleri mevkisinde bulunan Darıyeri Yörükler köyü içinde konaklayan fındık iÅŸleri de taÅŸan derenin hemen kenarında kaldı. Bölgeye ulaşım konusunda sıkıntı yaÅŸanmazken, TEM otoyolu KaynaÅŸlı KavÅŸak çalışmaları nedeniyle geçici olarak yapılan geçici güzergah köprüsünde çökmeler yaÅŸandı. 
Dere yataklarının geniÅŸlememesi için çalışma baÅŸlayan KaynaÅŸlı Belediyesi gece geç saatlerden itibaren ÅŸehir merkezine gelen tüm derelerin önünde bulunan ve taÅŸkına neden olacak yabancı maddeleri temizledi. DiÄŸer yandan fındık işçilerinin hemen yanında konakladığı derede de taÅŸmayı önlemek ve işçilerin zarar görmemesi için moloz ve aÄŸaç parçaları temizlendi. 
Dere yataklarında meydana gelen selle ilgili bilgi veren KaynaÅŸlı Belediye BaÅŸkanı Birol Åžahin, “2 derede sıkıntı vardı. Biz hemen müdahaleyi yaptık sıkıntı olmadı. Bütün iÅŸ makinelerimiz çalıştılar. DereboÄŸazı ve Karaçalı’daki derelerdeki sıkıntıları çözdük” dedi. 
Bölgeye yapılan geçici köprünün taÅŸkın sonucu yıkıldığını ve bu yüzden bölgeye ulaşımın uzadığını belirten Åžahin, “Oradaki insanların buraya gelmesi için 3 kilometre dolaÅŸması lazım. Orada bir hasta olsa yangın olsa 3 kilometre dolaÅŸmak zorunda kalacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Öte yandan dere yataklarının temizlenmesi ile su debisi normale dönerken bölgede herhangi can ve mal kaybı yaÅŸanmadı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo