Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak'ta heyelan oldu, mezarlar zarar gördü

Zonguldak'ta heyelan oldu, mezarlar zarar gördü

Zonguldak`ta meydana gelen toprak kayması sonrası onlarca mezar zarar gördü.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Batı Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısının ardından etkili olan yağış sonrası Merkez ilçeye bağlı Birlik mahallesindeki Karafatma Sokak’taki mezarlıkta meydana gelen toprak kaymasında, yamaçta bulunan yaklaşık 20 mezar hasar gördü. 
Mahalle Muhtarı Erdoğan Sivri, toprak kaymasının aşırı yağışların ardından meydana geldiğini belirterek, şunları söyledi:
"Mezarlığımız gördüğünüz gibi çöktü. Burası birlik mahallemizin tek mezarlığı, burada 15-20 tane mezarımız zarar gördü ama çoğu yerleri de çatladı. Toprak biraz kayma yaptı ama burada bazı sorunlar yaşıyoruz. Mahallemizin mezarlığı olduğu için bütün insanlarımız cenazelerini buraya defnediyoruz. Asrı mezarlığına ve diğer mezarlığa buradan pek giden kişimiz yok. Gitsek te belediyemiz o konuda yardımcı oluyor ama bizim önemli olan bu mezarlığımız. Sayın başkanımız bize elinden gelen yardımları yapar. Bizde inşallah bu işleri hallederiz."
Annesinin mezarının kaydığını duyunca İstanbul'dan kalkıp geldiği söyleyen İbrahim Demirbağ ise "mezarların hepsi açılmış. Ben bu olayı duydum İstanbul'dan kalkıp geldim. En azından 4 veya 5 tane mezar kaymış ve aşağıya kadar inmiş" dedi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
şaşkın1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo