Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KANSERE YARIM SAATTE TEŞHİS

KANSERE YARIM SAATTE TEÅžHÄ°S

İleri görüntüleme ünitesi PET MR adlı yüksek teknoloji ürünü cihaz sayesinde, 30 dakikada kişinin kanser olup olmadığı ameliyata gerek duymadan tespit edilebiliyor.

Ä°leri görüntüleme ünitesi PET MR adlı yüksek teknoloji ürünü cihaz sayesinde, 30 dakikada kiÅŸinin kanser olup olmadığı ameliyata gerek duymadan tespitedilebilirken, kanser tespitinde yüksek hassaslık saÄŸlayan MR ve alzaymırla kalp rahatsızlıklarında erken tanı ve tedavi ÅŸansı yaratan PET uygulamaları bir arada kullanılıyor.

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Cem Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onkolojide tanı koymada PET MR makinesinin "ilk kez" kendi hastanelerinde hizmete girdiğini ve cihaz sayesinde kanser tespitinde yüksek hassaslık sağlayan MR ve tanı koymada üstün özellik gösteren PET uygulamalarının yan yana geldiğini anlattı.

Kanserin yayılması ve tedavisinde sürenin önemine işaret eden Balcı, hastanelerinde kullandıkları PET MR cihazı sayesinde tanı ve evrelemeyi tespitte süreci oldukça kısalttıklarını vurguladı.

Balcı, "Bilim insanları, tek bir görüntülemeyle tanı konması amacıyla hastaların tüm vücut MR’ı çekilirken PET dedektörlerinin de aynı anda tarama yapmasını saÄŸlayan PET MR cihazını geliÅŸtirmiÅŸlerdir. PET dedektörlerinin manyetik alan olan MR cihazının içerisinde aynı anda çalışması yüksek teknoloji gerektirmektedir. Bu ÅŸekilde hekimler tek çekimde karar vermekte, hasta baÅŸka görüntüleme iÅŸlemine gerek duymamaktadır" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo