Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GRİPTEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ YOLU

GRİPTEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ YOLU

Kış aylarının en önemli hastalıklarından olan ve insanları olumsuz yönde etkileyen ten korunmak için kiÅŸisel hijyen alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Kış aylarının en önemli hastalıklarından olan ten korunmak için kiÅŸisel hijyen alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiÄŸi bildirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gribin toplu yaşam alanlarında solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunu söyledi.

"Virüs öksürmeyle veya öksürürken elimizi aÄŸzımıza götürüp sonrasında biriyle tokalaÅŸtığımızda da bulaÅŸabilir. Yine yüzeylere dokunup baÅŸka birileri bu alanlara dokunduÄŸu zaman da virüs bulaÅŸmakta. Bu nedenle iki ÅŸey çok önemli. Bunlardan birisi hasta kiÅŸilerin ya evlerinde olmaları ya da dışarı çıkarken maske takmaları ve yüzeylere dokunduktan sonra mutlaka ellerini yıkamaları gerekli. Bu her iki yöntem de korunma bakımından çok büyük önem arz etmekte.’’

TopbaÅŸ, herkesin kiÅŸisel temizliÄŸi ile yapabildiÄŸi ölçüde çevre temizliÄŸini gerçekleÅŸtirmesi durumunda birçok hastalığın önlenebileceÄŸini de belirterek, özellikle soÄŸuk algınlığı, grip ve olan kiÅŸilerin kalabalık ortama girmemesinin hastalığın bulaÅŸmasını önleyeceÄŸini ifade etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo