Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK SEVKIYAT ERDEMİR LİMANI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İLK SEVKIYAT ERDEMİR LİMANI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Gümrük Kapısı’na Rusya’dan gelen buğday yüklü gemideki buğdayın, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Limanı’ndan Ankara’ya nakliyesi yapıldı.


Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ’in, geçtiÄŸimiz ay düzenlediÄŸi basın toplantısında açıkladığı, “Karadeniz EreÄŸli Gümrük Kapısı” oluÅŸması ardından, ilçedeki Sude Grup Denizcilik firması tarafından nakliyesi üstlenilen; 2491 grostonluk, Rusya Bandralı “MV Aleksey Afanasyev” isimli gemi, Rusya’nın Rostov On Don Limanı’ndan yüklediÄŸi bin58 ton buÄŸday ile Erdemir Limanı’na yanaÅŸtı. Burada Sude Grup Denizcilik bünyesindeki UNL Lojistik tarafından nakliyesi saÄŸlanan buÄŸday, limandan yüklenen tır ve kamyonlarla, Ankara’ya sevk edildi.
KELEÅž: MUTLU VE GURURLUYUZ
Karadeniz EreÄŸli TSO baÅŸkanı Arslan KeleÅŸ,  yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışma sonucu ilçeye önemli katma deÄŸer kazandırdıklarını söyledi. Kağıt üzerinde tamamlanan çalışmanın pratikte de hayata geçirilmesinin sevindirici olduÄŸunu belirten KeleÅŸ, şöyle dedi:
“Asıl mutluluk ve gurur duymamıza taşıyan olay, yurt dışından ilk buÄŸday yüklü geminin gelmesiyle gerçekleÅŸti. EreÄŸli, limanlarıyla, 21 milyon tonluk liman kapasitesiyle Karadeniz’in en önemli liman ÅŸehridir. Maalesef bu potansiyeli tam olarak kullanamıyorduk. Bugün itibariyle de boÅŸ kapasiteyi kapatabilecek unsurları tamamlamış olduk. Bu da bize ticaretin geliÅŸmesini, farklı ürünler gelerek, farklı ticaret ortamının oluÅŸmasını saÄŸlayacaktır. Aynı zamanda mevcut nakliyecilerimize ve deniz acentelerimize ilave iÅŸ getirerek –pastayı büyütmüş olduÄŸumuzdan ötürü- daha iyi iÅŸ yapmalarını saÄŸlayacak. Denizcilik acentelerimiz söz konusu uygulamadan hemen faydalanarak gemileri ve firmaları EreÄŸli’ye yönlendirmeye baÅŸladılar. Burada liman hizmetlerinin rekabet ortamına ayak uydurması, acentelerimizin iyi fiyat vermeleri limanlarımızda hareketlenmeyi saÄŸladı. Bu tür gemilerin bundan sonra da geleceÄŸi yönünde bilgiler aldım.
EKSÄ°KLER GÄ°DERÄ°LECEK
Bu aÅŸamada nakliyecilerimiz anlamında bazı alt yapısal eksikliklerimiz olabilir. EreÄŸli’de yıllardır karayolu vasıtası ile sac nakliyeciliÄŸi yapıldığından nakliyecimizin adaptasyonu biraz zaman alabilir ama en kısa zamanda o da tamamlanacaktır. TSO olarak beklentimiz, Hem Ordu yardımlaÅŸma Kurumu (OYAK) Liman iÅŸletmesinden, hem de buraya buÄŸday gibi yük getiren firmalardan beklentimiz, karayolu nakliyesinde, EreÄŸli’deki nakliyecileri tercih etmeleri olacaktır. Açıkçası bu konuda da ısrarcı olacağız. Çünkü ticaret bir ‘kazan kazan’dır. Biz, sizin için bir ÅŸeyler yapıyorsak, siz de bu ÅŸehre kazandıracaksınız. Buna da herkesi dikkat etmesi gerekecek.”
HERKES KAZANACAK
KeleÅŸ, Erdemir Limanı’nın fiyat politikası ile ilgili zaman zaman bilgi kirliliÄŸi yaratıldığını hatırlatarak, “tahmil, tahliye ücretlerinin yüksek olduÄŸu söyleniyordu. Ancak ÅŸunu gördük ki, serbest piyasa ekonomisinde OYAK Liman Ä°ÅŸletmeleri de istediÄŸi zaman ‘Rekabetçi’ olabiliyor. Ki rekabetçi olduklarını düşünüyorum. Bazı ufak noksanları da yerine getirdiler. Sonuçta herkes iÅŸ ve ticaret yapacak. Buradaki ticaret hacmini büyütürsek herkes kazanacak” diye konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün3
hayran1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo