Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ AÇIKLANDI

HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ AÇIKLANDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya taÄŸÅŸiÅŸ yapıldığı kesinleÅŸen, aralarında et, süt ürünleri ile içeriÄŸinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, bitkisel yaÄŸ, alkolsüz içecek, bitkisel çay, baharat, Ã§ikolata ve kahvenin yer aldığı 57 parti ürün kamuoyu ile paylaşıldı.

Taklit ve taÄŸÅŸiÅŸ yaptığı belirlenen iÅŸletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.

Buna göre, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında geçen yıl 724 bin 379 resmi kontrol gerçekleştirildi.

Birinci grupta taklit veya taÄŸÅŸiÅŸ yapıldığı kesinleÅŸen ürünlerle ilgili firmalara 14 bin 649’ar lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ä°kinci grupta ise laboratuvar analizleri sonucunda saÄŸlığı tehlikeye düşürebilecek ÅŸekilde içeriÄŸinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünler açıklandı. Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılacak ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Süt ürünlerine bitkisel yaÄŸ, niÅŸasta ve jelatin katmışlar 

Kontroller sonucunda süt ve süt ürünlerinde taklit ve taÄŸÅŸiÅŸ yaptığı kesinleÅŸen 10 gıda iÅŸletmesi ve bu iÅŸletmelerin ürettiÄŸi 7’si yoÄŸurt, 4’ü tulum peyniri, 1’i tereyağı olmak üzere bu ürünlere ait bilgilerin yer aldığı duyuruya göre, süt ürünlerinde bitkisel yaÄŸ, niÅŸasta ve jelatin tespit edildi.

Sucukta tükürük bezi tespit edildi

Duyuruda et ve et ürünlerinde laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve taÄŸÅŸiÅŸ yaptığı kesinleÅŸen 13 gıda iÅŸletmesi ve bu iÅŸletmelerin ürettiÄŸi, aralarında lahmacun içi harcı, köfte, kıyma, dana sucuÄŸun da bulunduÄŸu ürünlere ait bilgilere de yer verildi. Köftede kanatlı eti, sakatat ve soya, dana sucukta tükürük bezi tespit edildiÄŸi aktarıldı. 

Bitkisel karışımlı macunda ilaç etken maddesi Sildenafil"e rastlandı

Bakanlığın duyurusunda takviye edici gıdalar ve benzer ürünlerde de kiÅŸilerin hayatını ve saÄŸlığını tehlikeye düşürecek ÅŸekilde bozulmuÅŸ, deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ gıdaları üreten veya satan 5 gıda iÅŸletmesi ve bu iÅŸletmelerin ürettiÄŸi ürünlere ait bilgilere de yer verildi. Bitkisel karışımlı macun ve ginsengli cinsel saÄŸlık setinin içinde sıklıkla ilaç etkin maddesi "Sildenafil"e rastlandığı bildirildi. 

Bitkisel yaÄŸlarda taklit ve taÄŸÅŸiÅŸ yaptığı kesinleÅŸen 20 gıda iÅŸletmesi ve bu iÅŸletmelerin ürettiÄŸi içinde olmaması gereken yaÄŸ asitlerinin bulunduÄŸu ürünlere ait bilgiler paylaşıldı. 

Gıdalarda taklit, taÄŸÅŸiÅŸ yapıldığı veya ilaç etken maddesi bulunduÄŸu tespit edilen ürün, firma ve markaların bulunduÄŸu listeye "www.tarim.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo