Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SON TREND YETİŞKİN BOYAMA KİTAPLARI

SON TREND YETÄ°ÅžKÄ°N BOYAMA KÄ°TAPLARI

Son zamanlarda popülerliği giderek artan yetişkin boyama kitapları meditasyona alternatif olarak görülüyor. Sosyal medyada ve kitapçılarda örnekleriyle sık sık karşılaştığımız boyama kitaplarının insanları rahatlattığı uzmanlarca belirtiliyor.

En çok satan listelerinde karşımıza çıkan yetiÅŸkin boyama kitapları stresle baÅŸa çıkmanın yeni çözümü olarak görülüyor. Boyama kitapları bireyin yaratıcı potansiyelini kullanmasına sebep olurken aynı zamanda konsantrasyonu güçlendiriyor, stresi azaltıyor. Psikolog Antoni Martinez’e göre boyama kitapları çocukluÄŸa dair anıları hatırlatıyor ve yaÅŸamın çok daha kolay olduÄŸu çocukluk günlerine dönüş hissiyatını doÄŸuruyor. Matinez boyama sırasında sakin ve yaratıcı bir ruh haline girildiÄŸini, sessiz bir ortamda dinlendirici bir müzikle boyamanın terapiye eÅŸdeÄŸer olduÄŸunu söylüyor.

 

Klinik psikologlar Ben Michaelis ve Souris Hong’un yarattığı boyama kitabı “Outside the Lines(Çizgilerin Dışında)” en çok satanlar listesinde yer alan boyama kitaplarından biri. Kitabın yazarları boyama ve akıl saÄŸlığı arasındaki iliÅŸkinin daha da eskilere dayandığını söylüyor ve Carl Jung’ın da hastalarına mandala boyattığını hatırlatıyor. Budist inanışında önemli yer kaplayan mandala gibi sembollerin boyanması sırasında yapılan iÅŸe odaklanıldığında bilinçaltının rahatladığını iddia ediyorlar.

 

KiÅŸinin hem rahatlamasını hem de sanatçı yönünü keÅŸfetmesini saÄŸlayan boyama kitapları içinizdeki çocuÄŸu ortaya çıkarıyor. Piyasada pek çok farklı örneÄŸiyle müşterilere sunulan boyama kitapları sonradan dekorasyon amaçlı da kullanılabiliyor.

 

 

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo