Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hayat seferberliği!

Hayat seferberliÄŸi!

Karadeniz Ereğli’de rahatsızlık yaşayan kişi, kardeşinden nakil edilen böbrek ile hayata tutundu.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye baÄŸlı Armutlucuma köyündeki Atar ailesinden böbrek yetmezliÄŸi yaÅŸayan kardeÅŸleri Ali Atar için eÅŸine az rastlanır bir seferberliÄŸe imza atıldı.  Anne ve beÅŸ kardeÅŸ, Ali Atar’a böbrek verebilmek için gönüllü oldu. Ali Atar, en uyumlu böbreklere sahip olan kardeÅŸi Alaattin Atar’ın böbreÄŸiyle hayata döndü.
Armutlucuma Civar Köyleri Paylaşım Platformu Kurucusu Ali Atar, üç yıl önce böbrek yetmezliÄŸi nedeniyle tedavi görmeye baÅŸladı.  Atar’ın tedavi sürecini yönlendiren Özel Echomar Hastanesi  İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Mustafa Karaçöp,  nakil sürecine girilmesi gerektiÄŸi bilgisini verince, anne  Nazife Atar, kardeÅŸleri Satılmış Atar, Erkan Atar, Abla Nurmelek Gürgen, kız kardeÅŸ Sevgi Dündar ve küçük kardeÅŸ Alaattin Atar böbrek vermek için gönüllü oldu.
Ali Atar’ın artık saÄŸlığının diyaliz aÅŸamasına geldiÄŸi bilgisini vermesi üzerine, tüm kardeÅŸleri zaman geçirmeden Karadeniz EreÄŸli’de özel hastanede genel kontrollerini tamamladı.  Çıkan sonuçlar, Prof. Dr. Mustafa Arıcı tarafından deÄŸerlendirildi. Keratin deÄŸerleri yükselmeye baÅŸladığının tespit edilmesi üzerine  Nefroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Mustafa ARICI nakil durumunun baÅŸladığını belirterek, öncelikle Anne ve baba saÄŸ ise onlardan baÅŸlamak üzere tahlillerin yapılmasını önerdi.
Bunun üzerine beÅŸ kardeÅŸ ve anne,  doku ve tüm hastalıkların kontrolü için sırayla Hacettepe üniversitesi EriÅŸkin Hastanesi Nefroloji Bölümü ne tedaviye alındı. Tetkikler sonucunda, beÅŸinci kiÅŸi olarak testleri yapılan Ali Atar’ın küçük kardeÅŸi Alaaddin Atar'ın deÄŸerleri daha uyumlu olarak tespit edildi.
Böbrek nakli uyumuna karar verildikten sonra Ameliyat verilen tarih olan 27 Haziran 2019 PerÅŸembe günü , Ãœroloji Bölümü Prof. Dr Fazıl  Tuncay Aki tarafından yaklaşık 5 - 6  saat süren baÅŸarılı bir operasyonla Donör Alaattin Atar’ın böbreÄŸi, aÄŸabeyi Ali Atar’a nakledildi.

“TEDAVÄ° SÃœRECÄ° Ä°YÄ°YE GÄ°DÄ°YOR!”
Ali Atar, yaptığı açıklamada, tedavi sürecinin iyiye gittiğini ve kardeşi ve kendisinin değerlerinin normale döndüğünü söyledi. Atar şunları kaydetti:
“Hayatıma bu süreçten sonra daha dikkat etmek koÅŸuluyla, 02 Temmuz 2019 günü bundan sonraki süreç için EÅŸime de tedavi ilgili eÄŸitim verilecek. Tedavi sürecimiz iyi gidiyor deÄŸerlerimiz normale döndü. Vericinin yaklaşık olarak iki ay süreyle, nakil yapılan hastanın altı ay gibi süre içinde dikkat etmesi çok önemli. 
Ailem bu süreçte hep yanımda oldu.  KardeÅŸimden yapılan nakil ile yeniden hayata tutundum. Bu arada organ bağışının ne kadar önemli bir konu olduÄŸunu bizzat yaÅŸayarak öğrendim. Bir gün herkes herhangi bir organ nakline ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum.”

“KARDEÅž CANDIR”
KardeÅŸine böbreÄŸini bağışlayarak yeniden hayata baÄŸlayan Alaattin Atar da, “KardeÅŸ candır.  KardeÅŸime hayat kazandırmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum.  Åžu anda tüm deÄŸerlerimiz normal. Organ naklinin ve organ bağışının çok önemli olduÄŸunu düşünüyorum.  Halkımız bu konuda daha duyarlı olmalı” diye konuÅŸtu. Alaattin Atar’ın 2 Temmuz itibarıyla taburcu edildiÄŸi, Ali Atar’ın da 10 gün süreyle hastanede müşahade altında kalacağı öğrenildi.
Ali ve Alattin Atar’ın tedavi süreci daha sonra düzenli kontroller yapılarak devam edecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo