Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Madımak yanmaya devam ediyor!

Madımak yanmaya devam ediyor!

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ 2 TEMMUZ 1993 SİVAS KATLİAMI BASIN AÇIKLAMASIDIR.


Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Mehmet Taştan, 1993 Sivas Katliamına ilişkin basın açıklamasında bulundu.
“Madımak yanmaya devam ediyor” diyen TaÅŸtan, yazılı açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

" "
Sivas Katliamının üzerinden 26 yıl geçti. Acılarımız hakikat ve adalet arayışımız hala devam ediyor. 2 Temmuz 1993 tarihinde;  33 insanımızın, tempolu alkışlar ve sevinç naraları eÅŸliÄŸinde, ateÅŸe verilerek katledildiÄŸi,  Madımak katliamının üzerinden 26 yıl geçti. “Yak ulan yak cehennem ateÅŸi”  diyerek katliam karşısındaki sevinç çığlıkları atanları, attıranları unutmadık. Sivas katliamı davası zamanaşımı bahanesi ile düşürüldü ve “hayırlı uÄŸurlu olsun”  dendi.
Sivas Katliamının sanıkları elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, yurtdışına çıkıyor, evleniyor, ehliyet alıyor. Avukatları ise üst kademelerde yönetici, Millet Vekili, bakan oldu.    Çünkü iktidar partisine göre hala orada “ öfkeli ve ÅŸuursuz kalabalık” var. Oteldeki insanlar nasılsa, “kendi kendilerini öldürmüşlerdir.
”Sivas hala yanıyor”  Çünkü failleri serbest dolaÅŸmakta, katilleri de katledilenler ile  birlikte aynı yerde anılmakta ve bizden de bunu beklemektedirler.
Bizler, “Sivas Katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmaya devam edeceÄŸiz, “Madımak Utanç Müzesi” oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. Sivas Katliamı ile bir yüzleÅŸme gerçekleÅŸinceye kadar da adalet arayışımızı sürdüreceÄŸiz.
Sivas 93’ ü unutmadık unutmayacağız! dedi.
Ãœlkemiz, insan hak ve hürriyetinin hiçe sayıldığı, hak, hukuk ve adaletin askıya alındığı; savaşın ve ölümlerin arkasının hiç kesilmediÄŸi, kesilmesinin istenmediÄŸi,  katliamcı geleneÄŸinin devam ettiÄŸi; hukukun birkaç kiÅŸinin çıkarlarını korumaktan baÅŸka bir fonksiyonunun kalmadığı; fiili olarak “karanlık bir dünya” hayali ile inÅŸa edildiÄŸi, gerici-diktacı bir dönem yaşıyor.
Bizler, ülkemizi, halkımızı ve tüm alanları siyasal İslamcı bir tarzda, kökten bir şekilde dönüştürmeyi amaçlayan diktanın karşısında durmaya; Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, barışı, emeği, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti bir bütün olarak kazanmak için mücadele etmeye kararlıyız.
Bizler, demokratik, bağımsız, eÅŸitlikçi, özgürlükçü, “baÅŸka bir Türkiye” özlemi gerçekleÅŸinceye kadar “Adalet” arayışımızı ve mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Sivas hala yanıyor! YaÅŸasın adalet, yaÅŸasın eÅŸitlik ve özgürlük sevdamız, yaÅŸasın haklı mücadelemiz!

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
üzgün1
kızgın1
gülücük0
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo