Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

 

Bütün bir kışı yazın yapacağımız tatili düşünmekle geçiriyoruz pek çoÄŸumuz. Plaj, kum, güneÅŸ ve tatil sonrasında acı manzarayla hepimiz baÅŸbaÅŸa kalıyoruz ’GüneÅŸ Lekeleri’. Davetler,partiler,düğünler vs. çok severek aldığımız o elbiseyi nasıl giyeceÄŸimizi düşünür dururuz kara kara. Sonuç olarak güneÅŸ lekeleri nasıl geçer sorusunun cevabını aradığınıza göre artık konumuza gelebiliriz.


GüneÅŸ lekeleri en sık rastlanan cilt problemlerinden biri. GüneÅŸ ışınlarından koruma özelliÄŸi bulunan kremlerin kullanılmaması ya da daha çabuk bronzlaÅŸabilmek için düşük faktörlü kremlerin tercih edilmesi sonucunda ciltte kahverengi lekeler oluÅŸmakta ve bu lekeler kalıcı olmaktadır. 
Güneş lekeleri nasıl geçer sorusuna mikrodermabrazyon, kimyasal peeling, lazerli leke tedavisi gibi profesyonel dermatolojik tedavi yöntemleri, kozmetik leke giderici kremler ve bazı bitkisel ve doğal yöntemler ile cevap verilebilir.


Güneş Lekeleri Tedavi Yöntemleri
Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling ciltte oluÅŸan kahverengi lekeleri ve güneÅŸ lekelerini geçirmek için son yıllarda kullanılan oldukça popüler bir uygulamadır. Kimyasal peeling sırasında lekelerin bulunduÄŸu bölgeye kimyasal içerikli solüsyon sürülerek cildin en üst tabakası soyulmakta ve zaman içinde bu bölgede yeni deri oluÅŸumu saÄŸlanmaktadır. 


Lazerli Cilt Yenileme
Lazerli cilt yenileme cilt lekeleri üzerinde en hızlı sonuç veren yöntem ancak aynı zamanda en pahalısıdır. Bu iÅŸlem ise cilt bakım ve güzellik merkezinde yapılmaktadır. 


Kozmetik Kremler
GüneÅŸ lekeleri çok koyu ve büyük deÄŸilse özellikle güneÅŸ lekeleri ve kahverengi lekelerin görünümünü azaltmak için üretilmiÅŸ kozmetik kremleri deneyebilirsiniz. 
Aynı sorunu tekrar yaşamamak ve pahalı tedavi yöntemlerini kullanmak zorunda kalmamak için cildinizi güneş ışınlarından mümkün olduğunca korumalısınız.
Ve sizlere tavsiyemiz; Bu lekeler sadece plajda güneşlenirken oluşmuyor. Dışarı çıktığınızda sokakta yürürken yüzünüzde, burun ve alın bölgenizde, bacaklarınızda ve kollarınızda meydana gelebilir. İşte bu yüzden sokağa çıkarken yüksek koruma faktörlü güneş koruma kremi sürmeyi bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo