Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Selülit İle Başa Çıkmanın Yolları!

Selülit İle Başa Çıkmanın Yolları!

Uzmanların dediğine göre iyi vücutlu bir mankende bile selülit oluşabilirmiş. Malumunuz yaz geldi yazın gelişiyle birlikte bütün kadınların da başbelası selülitte gündeme geliyor. Bir türlü kurtulamadık şu durumdan ama merak etmeyin selülitle başa çıkmanın yollar var.

Selülit oluÅŸmasının ana nedeni yağın lifli cilt dokusunu iterek yüzey görünümünü deÄŸiÅŸtirmesidir. Bacaklardaki selülit nasıl gider sorusuna elbette kesin bir cevabımız yok ancak dengeli beslenme ve düzenli egzersiz ile bacaklardaki selülit görünümünü azaltabilirsiniz.

Selülit belasıyla uÄŸraÅŸmak istemiyorsanız henüz selülit sahibi deÄŸilken düzenli bir hayata geçiÅŸ yapmalı, beslenmenize dikkat edip cildiniz için gerekli vitamin ve mineralleri almalı, düzenli egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. EÄŸer iÅŸ iÅŸten geçtiyse tüm bunları yaparak selülitlerinizi azaltabilir ve daha fazla bölgenin etkilenmesini engelleyebilirsiniz.

Spor…Spor…Spor…

Hala spora baÅŸlamadıysanız ÅŸimdi tam zamanı. Ä°ÅŸte o gün bugün… Düzenli olarak spor yapmak sadece selülitlerden kurtulmak için deÄŸil kalp ve damar saÄŸlığını korumak, metabolizmayı hızlandırmak, fazla kaloriyi yakmak ve dolayısıyla kilo vermek içinde gerekli. Düzenli olarak spor yapıyorsanız bacaklarınızı ÅŸekillendirici, ağırlıklı özel egzersizleri kullanabilirsiniz.

Bu arada Kan dolaşımını hızlandırıcı bölgesel masaj uygulamaları iÅŸinize yarayabilir. Yalnız masajın ya da diÄŸer spa tedavilerinin sadece geçici etkisi olur.

Ancak en iyi seçenek egzersiz yapmak, eÄŸer gerekiyorsa kilo vermek ve meyve, sebze, lif bakımından zengin bir beslenme düzeni oluÅŸturmaktır.

 

Öneriler

  • Yeterli miktarda su için.
  • Bacak bacak üstüne atmak düzgün bir dolaşımı engeller ve selüliti arttırabilir. Bu sebeple uzun süre bacak bacak üstüne atmadan önce bir kez daha düşünün.
  • Sebze ve meyve bakımından zengin bir beslenme düzeni oluÅŸturmaya çalışın.
  • Kızartma yiyecekler, aşırı tuzlu besinler, ÅŸekerlemeler ve alkol gibi ürünlerden uzak durmaya çalışın. Bu tür ürünler daha fazla selülit oluÅŸumuna neden olabilir.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo