Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GEMİ, İKİYE BÖLÜNDÜ!!!

GEMİ, İKİYE BÖLÜNDÜ!!!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, sabaha karşı saatlerde karaya oturan kuru yük gemisi, ikiye bölündü.


Edinilen bilgilere göre ilçeye baÄŸlı Gülüç Beldesi Çengelburnu mevkisindeki tersaneler bölgesinde Ä°zmir’den Rusya’ya gittiÄŸi öğrenilen Coromos bandıralı, "Berra G. Moroni" isimli kuru yük gemisinin fırtına ve aşırı dalgalar nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuÅŸtu. EreÄŸli Belediyesi itfaiye ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu 12 kiÅŸiden oluÅŸan mürettebat kurtarılmıştı.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine bir geminin karaya doğru sürüklendiği ve kurtarılmayı bekleyen mürettebat olduğu bilgisi ulaştığını belirterek, şöyle dedi:
Mürettebata ulaşmak bir saatten fazla sürdü!
“Bunun üzerine ekiplerimizi hemen bölgeye yönlendirdik. Aralarında 5 Azerbaycanlı, 3 Gürcistanlı, 1 Ukraynalı ve 3 Türk olmak üzere 12 personeli kurtarma çalışması baÅŸlattık. Ancak yüksek dalgalar nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldık. Daha sonra dalgalara karşı kurduÄŸumuz istasyon ve ekibimizi emniyete aldıktan sonra yaklaşık bir buçuk saat içinde mürettebatı gemiden alarak 112 ambulanslarındaki saÄŸlık ekiplerine teslim ettik.”
Diğer yandan, Med Yılmaz Tersanesi kıyısında karaya oturan kuru yük gemisinin, dalgaların etkisiyle ortadan ikiye bölündüğü kameralara yansıdı. Bu sırada, tersanedeki bazı işçiler de ortadan bölünen gemiyi selfie ile görüntüledikleri gözlendi.

GEMİ, İKİYE BÖLÜNDÜ!!!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, sabaha karşı saatlerde karaya oturan kuru yük gemisi, ikiye bölündü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın4
gülücük3
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo