Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fındık üreticilerini uyardılar!

Fındık üreticilerini uyardılar!

Fındık üreticilerini uyardılar: "15 liranın altından fındık satmayın"


Zonguldak ili Alaplı ilçesindeki fındık temsilcilerinin ortak görüşünün yükseliş eğiliminde olduğu öne sürülen fındık fiyatının hafta sonundan itibaren gerilemeye başladığı yönünde olduğu bildirildi.
Ä°HA’nın haberine göre, üretici Mehmet Koçak, fındık fiyatının artacağını belirterek ÅŸunları kaydetti:
"Åžuanda fiyat 15.50 liraya gerilemiÅŸ durumda. Bu düşüşün nedenini ihtiyacı olan üreticilerin piyasaya ürünleri indirmesidir. Fındık fiyatı yeniden yükselmeye baÅŸlayacaktır. Bugünlerde yaÅŸanan süreç piyasada rakamın yükselmemesi için baskı oluÅŸturma çalışmaları. BoÅŸ çabalar bunlar. Bu sene ihracat her yönüyle önü açık. Bu yıl fiyat, tıpkı geçen sene olduÄŸu aynı rakamlara görecektir." 

‘DOÄžU KARADENÄ°Z’, FÄ°YATLARDA BELÄ°RLEYÄ°CÄ° OLUR MU?
Öte yandan, DoÄŸu Karadeniz'de son günlerde hakim olan yaÄŸmurlu hava en çok fındık üreticilerini üzdü. Fındığını toplamakla zorlanan üretici, fındık bahçelerinde fındık ıslandığında alfatoksin tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağını kaydedildi. 
Üretici Mehmet Gümüş, gazetecilere açıklamasında, yağmur nedeniyle fındık toplamakta zorlandıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
“Fındık hasat sezonunun baÅŸladığı ÅŸu dönemde havaların yaÄŸmurlu gitmesi sebebiyle fındıklarımızı yeteri derecede kurutamıyoruz. Çok yaÄŸdığı zaman ise evimizde yağışların durmasını bekliyoruz. Bu iÅŸlem oldukça önemli. Havaların yağışlı geçtiÄŸinden mahsulümüzü ıslak alan ve nemli zemin toprağında beklettiÄŸimizde anda, Hem fındığın kalitesinin düşmemesi hem de alfatoksin tehlikesine karşı karşıyayız."
Üretici İsa Yavuz ise "bölgemizdeki yağış ciddi derecede bizlerin işlerini engelliyor. Fındık bahçesine gidemiyoruz. Şimdilik topladığımız ürünü naylon ve brandalar ile korumaya çalışıyoruz ancak uzun süre naylonun altında kalan fındık kızarıyor. Buda randevuda düşük sebebiyet veriyor. Kızan fındık da belli süre sonra küflenebilir. Bizim endişemiz bu yönde. İnşallah güneş bir an önce açar ve ürünümüzü istediğimiz gibi kuruturuz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo