Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Erken Tanı Hayat Kurtarır...

Erken Tanı Hayat Kurtarır...

4114 yaşındaki ağaca gittiler, “erken tanı” dediler!


Zonguldak ili Alaplı ilçesi Gümeli beldesinde bulunan Dünya’daki en yaşlı porsuk ağacına giden bir gurup, meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek için porsuk ağacı dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Meme kanseri tedavisinde kullanılan bir ilaç grubunun hammaddesini barındıran ve dünyadaki en yaşlı ağaçlar arasında yer alan 4114 yaşındaki Porsuk ağacı (Taxus Baccata) yaklaşık 300 kişilik katılımcı eşliğinde ziyaret edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, ‘Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık’ etkinlikleri kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığında ‘Her Gün Değerlidir Erken Tanı Hayat Kurtarır’ sloganı Gümeli Yaylası’nı ziyaret ettiler.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Direktörü, Meme ve Endokrin Birimi Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, gazetecilere konuşmasında, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, sembolik anlam taşıması adına porsuk ağacı diktiklerini belirterek şunları söyledi:

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ
“Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında Zonguldak merkez ilçe ile Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Kilimli, Kozlu ve Devrek gibi ilçelerimizden tedavi olmuş hastalarla birlikte sembolik Porsuk ağacı fidesi dikimi sonrası, etkinliğe katılan meme kanseri savaşçılarına fideler hediye edildi. Umudu ve geleceği simgeleyen pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Meme kanseri her kadının yaşayabileceği, çok sık rastlanan bir hastalık olup, günümüzde bu kansere bağlı kayıplar maalesef hastalığın erken evrede tespit edilmemesine ikincil gelişmektedir. Hayatı ve kendimizi ertelememeliyiz. Erken tanı ve kişiselleştirilmiş tedavi ile bu kayıpların önlenebilir olması bizim halkımızı uyarma zorunluluğumuzun en önemli kanıtıdır.
Bu kanserler ile ilgili risk azaltma stratejileri ve erken tanı yöntemleri konusunda halkımızın farkındalığının artması ve bilinçlenmesi kanserle olan savaşımızda yüz güldürücü sonuçların anahtarıdır.”

Öte yandan, etkinliğe bazı seçilmiş siyasetçiler ile bazı derneklerin de destek verdiği ifade edildi.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo