Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli TSO’da “Kefalet Sigortası" konferansı

Ereğli TSO’da “Kefalet Sigortası" konferansı

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, devlet destekli alacak sigortası havuzunu anlattı


Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet YaÅŸar, Kdz. EreÄŸli’de Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine kefalet sigortasını anlattı. YaÅŸar bu sigorta sayesinde KOBÄ°’lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda alacaklarının önemli bir bölümünün devlet destekli alacak sigortası havuzu tarafından karşılandığını söyledi. 
Edinilen bilgiye göre, Genel Müdür YaÅŸar, TSO YaÅŸar Tetiker Konferans Salonu’nda kamu ve özel Ä°halelerde diÄŸer ticari iÅŸlemlerde banka teminat mektubu yerine kabul edilen “Kefalet Sigortası" konulu konferansa konuÅŸmacı olarak katıldı. Kefalet sigortasının KOBÄ°’lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda alacaklarının önemli bir bölümünün devlet destekli alacak sigortası havuzu tarafından karşılanabildiÄŸini anlatan YaÅŸar, ÅŸunları kaydetti:
“Sigorta öyle enteresan bir ÅŸey ki diÄŸer tüm mal ve hizmetlerden farklı olarak ihtiyaç duyulduÄŸunda alınamayacak tek ÅŸey. Bugün bir kere daha anladık ki, aslında sigorta böyle bir ÅŸey, aslında sigorta olmadığında her ÅŸey durabilir. Sadece kendimizin satmaya çalıştığı, kendimizin dayattığı ürünler deÄŸil de gerçekten piyasanın neye ihtiyacı var, iÅŸ insanlarımızın neye ihtiyacı var, biraz buna kulak verelim. Hem sahada olalım birbirimizi dinleyelim, birbirimizle istiÅŸare edelim, hem de ürünlerimizi koyalım istedik ve bunun için yola çıktık. En azından biz Quick Sigorta olarak ‘hazineden aldığımız lisans gereÄŸi kefalet sigortası alanında faaliyet gösterelim’ dedik. 
Kefalet sigortası nedir? Kefalet sigortası adından anlaşılacağı gibi aslında bir kefalet. Bankaların düzenlediÄŸi teminat mektupları da aslında bir kefalet ve garanti. Kefalet senedi kamu ihale tarafında standart. Banka teminat mektubu ile farkı banka yazan yerde sigorta, teminat mektubu yazan yerde kefalet senedi yazıyor. Bütün çalışanlarımız çok ciddi kıdemleri var. Ne sigorta dinamikleri iÅŸe gitsin nede banka dinamikleri ile gitsin? Ä°kisini de atadık ve altına analiz ekibi oluÅŸturduk. Bir de bünyemize kredi kloriÄŸi diye bir ÅŸirketi bünyemize kattık.”
“Banka ile aynı riski alıyoruz” 
Quick Sigorta Finansal Risk Analiz Müdürü Yasemin Ezenerden ise bankalar ile aynı riski aldıklarını ifade etti sözlerinde şunları söyledi:
“Banka ile aynı riski alıyoruz burada. DeÄŸerlendirmeyi yapıyoruz, 2-3 gün içinde ‘bu fiyat, bu limit ve bu teminattan çalışabiliriz’ diyoruz. Bu açıdan da firmaların hızlı hareket etmesini avantaj saÄŸlıyor.”
Konferansın ardından katılımcılar Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet YaÅŸar’a sorular yöneltti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo