Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İsmail Çolak davasında karar verildi

İsmail Çolak davasında karar verildi

Çolak, etkin pişmanlık yasası göz önünde bulundurularak...


Düzce’de FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında tutuklanan Bolu Dağı'ndaki ünlü et lokantası sahibi Ä°smail Çolak’ın yargılanmasına devam edildi. Çolak, etkin piÅŸmanlık yasası göz önünde bulundurularak 5 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. 
Düzce Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruÅŸturmasında, Düzce Sanayici ve Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi iddianamesinde hakkında yakalama kararı bulunan; ancak darbe giriÅŸimi öncesi UMRE’ye gittiÄŸini söyleyerek, yurt dışına giden Ä°smail Çolak, Ocak ayında Polonya’dan gelerek teslim olmuÅŸtu. Düzce 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu sanık Ä°smail Çolak'ın yargılanmasına devam edildi. 
Ä°ddia makamı olan Düzce Cumhuriyet BaÅŸsavcısı mütalaa vererek Ä°smail Çolak’ın örgüte finans saÄŸlamak, silahlı terör örgütü üyeliÄŸi gibi suçlardan cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devam etmesinin gerektiÄŸini söyledi. 
Son olarak söz verilen Ä°smail Çolak suçlamaları kabul etmeyerek “Ben DÃœSÄ°AD üyesi deÄŸilim, mütevelli heyetinde bulunmadım. Sürekli yurt dışına kaçma ihtimalim üzerinde duruluyor. Ben bu yaÅŸtan sonra yurt dışına kaçmam. Benim yurt dışına çıkma amacım yeni iÅŸ görüşmeleri yapmaktı. Ben ülkemi, milletimi seviyorum. 50 yıldır ticaret yapıyorum, bunun 40 yılını kendi iÅŸ yerlerimi açarak devam ettirdim. Yakamdan bir türlü düşmediler. EÄŸer bu iÅŸ başıma gelmeseydi Bolu Dağı’nda yeni istihdam alanları oluÅŸturmak için mücadele verecektim. Benim kaçacağım konusunda mahkemenin görüşü var. Vallahi, billahi, tallahi kaçma düşüncem yok. Beraatımı istiyorum” ifadelerinde bulundu. 
Çolak’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti karar vermek için 10 dakika ara verdi. Aranın ardından kararı açıklayan 2. Ağır Ceza Mahkemesi BaÅŸkanı Ferhan Acar, Ä°smail Çolak’ın örgüt üyeliÄŸi suçundan etkin piÅŸmanlık yasasının da göz önünde bulundurularak 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiÄŸini söyledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo