Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Elpek Bezi Japonya’da Sergileniyor

Elpek Bezi Japonya’da Sergileniyor

Karadeniz EreÄŸli’de el emeÄŸi göz nuruyla elpek bezini dokuyan kadınlara iÅŸ imkanı saÄŸlanması hedefleniyor.


Karadeniz EreÄŸli’ye özgü deÄŸer olan “elpek bezinin” Japonya’da görücüye çıktığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göde, 15 yıldır Japonya’da yaÅŸayan Zonguldaklı iÅŸ adamı Murat Ensici Japonya’da kurduÄŸu GeliÅŸim Marble And Carpet Co ÅŸirketi ile Türkiye’nin el dokuması kilimlerinin ithalatını ve satışını gerçekleÅŸtiriyor. Åžirketinin el dokuması kilimler konusunda uzmanlaÅŸtığını ve bu alanda Japonya’da geniÅŸ bir müşteri portföyüne sahip olduÄŸunu belirten Ensici, 15 yıllık birikimini memleketi için de kullanmak istediÄŸini belirtti. 
Bu yönde yaklaşık 5 yıl önce Kdz. EreÄŸli’den ilk defa elpek bezi ithalatını gerçekleÅŸtirdiÄŸini anlatan Ensici, ÅŸunları kaydetti:
"Ancak iÅŸlerimin yoÄŸun olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımı ve satışı konusunda gereÄŸi kadar zaman ayıramamıştım. Kayıp bir beÅŸ yıl oldu. Ancak elpek bezini Japon müşterilerimize tanıtma amacıyla eÅŸimle bir çalışma yaptık. Yaklaşık 6 ay önce eÅŸim ve ben yakın tanıdığımız moda tasarımcısı ile görüşmelerimize baÅŸlardık. Japonya’da kaliteli bir pazara ulaÅŸmak için elpek bezinin sadece dokunmuÅŸ haliyle deÄŸil ayrıca elpek bezinden ne tür ürünler yapılabileceÄŸi konusunda bir çok ürün tasarladık. Ä°lk olarak ortaya çıkardığımız çanta ve cüzdanları satarak elpek bezi ürünleriyle birlikte ilk defa sergilemekteyiz. Åžirketimizin 15. yıl dönümünde olması sebebiyle elpek bezinin tanıtımına ayrıca bir önem veriyoruz.
Memleketimize olan vefa borcumuzu ödemek için elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Has bel kader 15 yıl içerisinde ülkemizin ve memleketimizin tanıtımına katkı saÄŸlamaya çalıştık. Ãœlkemizin imajını en yüksek seviyeye çıkartmak için mücadelemizden vazgeçmedik. Zonguldak’taki yetkili ve ilgililerimiz samimi ve gerçekçi olurlar da memleketimizin tanıtımı için bir taÅŸ koyarlarsa bende ÅŸahsım ve ÅŸirketim olarak üç taÅŸ koymaya her zaman hazır olduÄŸumu ifade etmek istiyorum."
Sergi ise 15-19 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya’nın Nagasaki Eyaletinin Ishaya ÅŸehrinde gerçekleÅŸtirildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo