Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine gelen Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen


Gülüç Büyük Anadolu EreÄŸli Otelde düzenlenen törenin açılış konuÅŸmasını EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Sertan Yalçın yaptı. EreÄŸli’nin son dönemlerde güç kaybettiÄŸini öne süren Yalçın, “gönül isterdi ki sanayi 4-0’ı tartışalım hangi yan sanayiyi getirelim diye tartışalım, 2,3 hatta 4’ncü OSB’yi konuÅŸalım, fakültenin temelinin atılmasını deÄŸil yeni bölümler açılmasını talep edelim, liman ihtiyacını deÄŸil nasıl daha fazla ihracat yapacağımızı tartışalım. Sektörümüz, bölgemiz ve ülkemiz ne kadar güçlü olursa verdiÄŸimiz istihdam ve moral deÄŸerleri de yüksek olacaktır. EreÄŸlimiz son dönemlerde güç kaybetmeye devam etmektedir. EreÄŸli ekonomisi sürekli kan kaybetmesi hiçbirimizin içine sinmemektedir” dedi.

EREÄžLÄ°’YE LÄ°MAN…
TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, EreÄŸli ve Zonguldak’a iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu. “Güçlü çeliÄŸi, Osmanlı çileÄŸi, asırlık çınarları ile geleceÄŸin ÅŸehri Kdz.EreÄŸli’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen HisarcikoÄŸlu, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Kdz. EreÄŸli’ye baktığımız zaman Batı Karadeniz’in itici gücü. Sanayi, tarım ve turizm kenti. Allah her ÅŸeyi vermiÅŸ size, yatıp kalkıp şükredin. 5 Vakitse 5 vakitte şükür namazı kılın. Bir Kayseri, Sivas’a bak bir de Zonguldak’a bak. Demirçelik sanayi, tersanecilik, balıkçılık, Osmanlı çileÄŸi burada.
Zonguldak, 2018’e nasıl baÅŸladı? Åžikayet ediyoruz ya. Bugün Türkiye’nin en büyük bin ÅŸirketi arasında EreÄŸlili 4 ÅŸirketimiz var. Zonguldak’ta tahsil edilen vergi gelirlerinin yüzde 53’ü kurumlar vergisinin yüzde 90’ını EreÄŸli ödüyor. O yüzden Batı Karadeniz’in itici gücü. Ãœlkenin yassı çelik ihtiyacını yüzde 40’ını tek başına EreÄŸli karşılıyor. Gördüğünüz gibi Kdz.EreÄŸli ham Batı Karadeniz’in hem Zonguldak’ın parlayan yıldızı. Böyle baÅŸarılı bir EreÄŸli’ye baÅŸarıyı daha da arttıracak yeni bir liman isteniyor.   UlaÅŸtırma Bakanımız, MüsteÅŸarımız ile görüştük, belli bir noktada UlaÅŸtırma Bakanlığı’nda iÅŸi aÅŸtık, bundan sonra iÅŸ diÄŸer kamu kurumlarında kaldı, inÅŸallah onu da açacağız. Ä°steyen Erdemir’in limanını isteyen tersaneler bölgesindeki limanı kullanabilir, o zaman daha rahat ihracat ve ithalat yapabilir duruma gelir inÅŸallah.

TEÅžVÄ°K KONUSU!
EreÄŸli’nin en büyük talebi yeni bir teÅŸvik sistemine geçilmesi, haklı mı haklı. Yanı başımızda Düzce ile burayı mukayese ettiÄŸimizde farklılıklar var. Aslında bunun bir çalışmasını yapıyoruz, artık il merkezli teÅŸvik yerine ilçe bazlı teÅŸvike geçilmesi lazım. Devletimizde aslında bunu prensip olarak kabullenmiÅŸ durumda yalnız verilerde noksanlıklar var. Bu kapsamda TOBB biz her türlü katkı ve desteÄŸi vermeye çalışıyoruz. EreÄŸli’nin bir isteÄŸi eksiÄŸimiz üniversite. EreÄŸli’ye üniversite yakışmaz mı? Ä°skenderun, Bandırma, Alanya’nın varken neden Kdz. EreÄŸli’de olmasın. Bunun ile ilgili lobi baÅŸlatılmış durumda.

EREÄžLÄ°’YE ÃœNÄ°VERSÄ°TE KONUSU
EreÄŸli’de bir eksiÄŸimiz üniversitedir. Ãœniversite, EreÄŸli’ye yakışmaz mı? (Salondaki alkışlar) Burada asıl mesajımız vekilleredir. Ä°skenderun’un varken, Bandırma’nın varken, Alanya’nın varken niye Karadeniz EreÄŸli’nin olmasın? Ticaret sanayi odamda bununla ilgili lobiyi baÅŸlatmış durumdayız. Ankara’da vekilime sordum, ’böyle bir ÅŸey olursa Allah derim’ dedi.

YERLİ OTOMOBİL SÖZLERİ!
Sırf asgari ücrette aldığımız 100 liralık destek aldığımız rakamın tutarı 10 milyar lira devlete yük. Zonguldak biliyorum her fırsatta bana görev verildi, görev verildikten sonra Zonguldak’ta bu yarışın içerisinde. TOBB Genel Kurulunda CumhurbaÅŸkanı 7 yıldır bir ÅŸey söylüyor, Otomobil yapacak babayiÄŸit arıyor, 7 yıldır çıkmadı. Genel kurulda dedi ki yaklaşık 3 bin delegemle beraberiz salonda. Odalar BirliÄŸi BaÅŸkanı sana görev veriyorum babayiÄŸitleri çıkart, arkamızda durursan çıkartırız dedik. 5 BabayiÄŸidi çıkardık, inÅŸallah Türkiye ilk defa kendi markasını yerli, milli otomobilini üretecek. 2019’da ilk prototip, 2021 veya 2022’de arabamızı satın alacağız. Ne olacak bu tamamen elektrikli olacak. Dünya ile aynı noktada yarışa baÅŸlıyoruz. Türkiye’nin ekonomik dönüşümünü teknolojik dönümüşünü saÄŸlayacak. Hedefimiz bugün 10 bin dolar fert başına düşen milli gelirimiz, 25 bin dolara çıksın diyoruz, hedefimiz bu. Zengin olmak istemeyen var mı içinizde? Yatırıma bakıyorsun Erdemir yatırımları ile adamın yatırımına bak Erdemir daha pahalı, dünya bu tarafa gidiyor. Ä°ÅŸte otomobilde bu 25 bin dolara sıçrama yapacağız. Her il Allah razı olsun bu iÅŸe sahipleniyor. 81 Ä°l’de bizde yapılsın diyor. Ä°nÅŸallah bunun sizin talebiniz üzerine Zonguldak’ın, EreÄŸli’nin talebi var. Ä°nÅŸallah bunun çalışmaları yapılıyor, çalışmalar bittikten sonra bu bizim vereceÄŸimiz bir karar deÄŸil, hükümetimiz karar verecek.

SEÇİMLER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° SÖZLERÄ°…
Tartışacağız, doÄŸruyu bulacağız, tartışarak ülkemizin ilk 10 ekonomi arasına sokmak istiyoruz. Bu makam ve mevkiler gelip geçici, hayatta gelip geçici. Ä°nsanın en hayırlısı insanlara faydalısı olandır. Yapabiliyorsanız ne mutlu size. Seçimlerimiz var. TOBB en demokratik kurumlardan bir tanesidir. Niye? Bakınız en zor seçimde 4 yıl boyunca inÅŸaat malzemesi satıyorsam rakibim meslektaşımla rekabet ediyorum. Rekabet ediyorum 4 yıl sonra diyorum ki hasan oyunu bana ver. Kazanmak kaybetmek önemli deÄŸil, kaybettin, dünyanın sonu deÄŸil. Seçim biter rekabet biter”

GERGÄ°N ANLAR!!!
EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkan adaylarından Mustafa Özkan, HisarcıklıoÄŸlu’nun konuÅŸmasının son bölümlerinde söz alarak, “Nasıl oluyor da o bu kadar çöküntü içerisinde biz geriye gittik. Sertan kardeÅŸimiz ve geçmiÅŸ yönetim çok güzel iÅŸler yaptı ise niye biz bu noktadayız? Ben sizden özellikle istedim. Bu algı operasyonunda, herkese eÅŸit davranacağım dediniz, sonuna kadar bekledim demediniz. Sertan baÅŸkan kendi reklamını yaptığı gibi o zaman bizde çıkarız, diÄŸer adaylarla oraya” dedi.
HisarcıklıoÄŸlu, ise “30 yıldır tanıyorum, ama burada ahenk farklı, burası bir seçim platformu deÄŸil. Böyle ÅŸey olur mu ayıptır. Senle 30 yıllık hukukumuz vardı sana bu laflarını yakıştıramıyorum. Ben sizin misafirinizim burada. Ne Sertan’ın yanındayım ne karşısındayım, ne senin yanındayım ne karşındayım. Daha ne diyeyim ya?”
CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’da konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

ÖDÜL TÖRENİ
Program, konuÅŸmaların ardından ödül takdimi ile devam etti. Törende, 2014 yılında kurumlar vergisi 3’üncüsü olarak ilçe ve ülke ekonomisine katkı saÄŸlayan BozkuÅŸlar Ä°nÅŸaat Sanayi ve Limited Åžirketine verilen plaketi ÅŸirket adına Onur Akçakese aldı. 

HABERÄ°N VÄ°DEOSU HAZIRLANIYOR...

EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine gelen Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo