Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

DERİ SAĞLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ!..

DERİ SAĞLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ!..

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kulaç, kış aylarının gelişi ve havanın soğumasıyla ciltte kuruluk ve pul pul dökülmeler görüldüğü gibi, insanlardaki mevcut deri hastalıklarının da artabileceğini belirtti. 

Kulaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havanın en önemli etkilerinden birisinin de deri kuruluğu olduğunu aktararak, soğuk havada, ter ve deriden buharlaşmanın azalması gibi nedenlerle deride kuruma meydana geldiğini ifade etti. 

Deri kuruluğunun, çocukluk dönemi başta olmak üzere egzama grubundaki hastalıklarda artma ve ciltte pul pul dökülmelere yol açtığına işaret eden Kulaç, cildi soğuktan korumak için fiziksel önlemlerin yanı sıra nemlendirici kullanmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Kulaç, soğuk havalarda, "Atopik Dermatit" (bünyesel egzama) olanlar için özellikle nemlendiricinin önemine dikkati çekerek, tıbbi nemlendiricilerin kış döneminde daha fazla kullanılması ve güneşli havalarda kontrollü bir şekilde güneşten faydalanılmasını önerdiklerini kaydetti.  

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo