Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇIĞLIK ATARAK KURTARILMAYI BEKLEDİ!..

ÇIĞLIK ATARAK KURTARILMAYI BEKLEDİ!..

Çaresizce pencereden çığlık atarak kurtarılmayı bekledi.


Edinilen bilgiye göre, Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu EÄŸitim Daire BaÅŸkanlığı’na eÄŸitim binasında AFAD, itfaiye ve 112 ekiplerince ortaklaÅŸa yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat gereÄŸi itfaiye ve AFAD ekipleri yangın ihbarı üzerine binanın önüne geldi. Ä°kinci katın penceresine çıkan maden teknikeri Lale Tetik, kendisine verilen rol gereÄŸi çığlık attı. Tetik’in çığlıkların gören bahçedekiler o anları dikkatle izledi. Bir itfaiye eri, ikinci kata yükseltilen merdiven ile Tetik’i bulunduÄŸu yerden alarak aÅŸağıya indirdi. Binaya çıkan AFAD ekipleri de hazırladıkları halat yardımıyla derslikte bulunan kursiyeri aÅŸağıya indirdi.
Tatbikat tavada yangın söndürme tekniklerinin öğretilmesiyle sona erdi.


“O an çaresizlikleri yaÅŸamaya çalıştım”
Maden teknikeri Lale Tetik, gerçeğini bile aratmayan tatbikatta yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Tetik; normal şartlarda yükseklik korkusu nedeniyle balkona dahi çıkamadığını aktararak şöyle dedi:
“Ãœlkemizde son dönemlerde ahÅŸap evlerde olsun baÅŸka türlü olsun, çok yangın vak’aları oldu. Benim içim çok yandı bunlara. Onların duygularını anlamaya çalıştım. O an çaresizliklerini yaÅŸamaya çalıştım. Gerçekten çok zor bir durum. Kendimi onların yerine koydum. Tatbikat baÅŸarılıydı. Yüksekten çok korkan bir insanım. Ama orada o güveni buldum. Rahatlıkla çıkabildim. Yoksa balkonda bile duramayan birisiyim. O güveni bana verdiler.”
Ä°ÅŸ güvenliÄŸi uzmanı Mehmet Bora ise “Binalarda yangınla mücadele konusunda senede bir kere tatbikat yapılması gerekiyor. O tatbikat neticesinde AFAD, itfaiye ve saÄŸlık ekiplerince iÅŸbirliÄŸi içerisinde bir tatbikat gerçekleÅŸtirdik” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo