Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CANLI YAYINDA ANLATTI !.

CANLI YAYINDA ANLATTI !.

Uzman Klinik Psikolog Melda Yenin, Ereğli FM`in konuğu oldu.


Uzman Klinik Psikolog Melda Yenin, Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu  “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuğu oldu.

 Yenin, “Pandemi süreci ve Ruh sağlığı” konulu programda konuşan Yenin, “Bilinmeyen bir süreçte kaygı ve panik normal,  yaşadığımız süreç insanları her şekilde etkiliyor.” dedi.

“Yaşanılan süreçte haberlerden kendimizi izole edebiliriz bu ruhsal sağlık için önemli.” diyen Yenin, “Bir yere çıkamıyoruz ama, bu süreçten daha az etkilenmek için size ne keyif veriyorsa ona  birazcık daha eğilin, örneğin sokak hayvanlarını mı seviyorsunuz,  onlarla her zamankinden daha çok ilgilenin ve buna daha çok zaman ayırın.” şeklinde konuştu.

“Her şeyi normal görmeyip abarttığımızda da ruhsal olarak etkileniyoruz.” İfadesini de kullanan Yenin , “Bireyler kendini mutlu kılabilecek bir şeyler mutlaka  bulmalı, mesela eğer yoksa sporu hayatlarına  mutlaka katmalı. Hekesin mutluluk tanımı farklı Hayata teknoloji girdi ve herkes mutlu görünüyor. Geçmişi düşünürsek depresyon artar , andan geleceğe gidersek kaygı bozukluğu ortaya çıkar,  Anı düşünüp yaşamak en doğru yol “ ifadelerini de kullandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran3
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo