Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU LİG BAŞKA LİG!.

BU LÄ°G BAÅžKA LÄ°G!.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de Galatasaray, Fenerbahçe, BeÅŸiktaÅŸ ve Trabzonspor kulüplerinin temsilcilikleri bulunan taraftar dernekleri, ‘organ bağışı ligi’ oluÅŸturup ‘rekabete’ girdiler. 
Edilen bilgiye göre, ilçede 4 büyük takımın taraftarları, organ bağışı kampanyası için yarışa girdi. YeÅŸil sahalarda yaÅŸanan ezeli rekabeti faydalı hale getirmeyi amaçlayan Galatasaray, Fenerbahçe, BeÅŸiktaÅŸ ve Trabzonspor’un taraftar dernekleri Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi yönetimi tarafından “1000 iyi insan aranıyor” sloganı ile baÅŸlatılan kampanyaya destek verildi. 
Kampanya ile ilgili bu gün bir alış veriÅŸ merkezinde tanıtım yapılırken, oluÅŸturulan beyaz tahtaya, takımların isimleri yazılıp organlarını bağışlayan her taraftarın tuttuÄŸu takıma bir çizgi konuldu. Kampanya sonunda en fazla organ bağışı yapan taraftarın tuttuÄŸu takım organ liginin ÅŸampiyonu olacak. 
KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU:
“SAHA DIÅžINDA DA REKABET OLMALI”
 
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan ilçenin Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, taraftar derneklerine teşekkür etti. Çorumluoğlu, yapılmak istenilenin başarılmayacak bir hedef olmadığını belirterek, şöyle dedi:
“Åžuana kadar ki bağışları gördüğümüzde iÅŸin açıkçası bine rahatlıkla ulaşılabileceÄŸini düşünüyorum. Åžuanda 600’ün üzerinde bir bağışçı görünüyor. Bu organların ne zaman kime gerekli olacağı konusunda hiç kimsenin bilebileceÄŸi bir konu yok. Onun için tüm EreÄŸli’deki vatandaÅŸlarımızın bu kampanyaya katılacağını düşünüyorum. Ayrıca komutanımız ve belediye baÅŸkanımız, taraftar dernekleri ciddi bir çaba sarf ettiler. Rekabet sadece sahada olmalı, saha dışında rekabet olmamalı. Daha önce kan kampanyasında ki güzel birliktelik, organ bağışında da devam ediyor. Taraftar derneklerimize hasetten tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.”
“ORGAN BAÄžIÅžINDA BÃœYÃœK BÄ°R KÃœLFET YOK” 
Organ bağışına herkesin ihtiyaç duyabileceğini belirten Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu da, insanlara faydalı olmanın önemine değindi. Yazıcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kimin ne zaman organa ihtiyacı olduÄŸunu bilemeyiz. Bugün saÄŸlıklıyızdır ama yarın bizde bir bağışçı arayan olabiliriz. Bunlar bizim yakınımız, sevdiklerimiz, çocuÄŸumuz olabilir. Gözümüzü kapatıp empati yaptığımız da eÄŸer sevdiklerimizde ve çocuÄŸumuzda ÅŸuan organ bekliyor olsak bizim de gözümüz bağışçı sayısının artmasında ya da uygun bir donenin bulunmasında olurdu. BaÅŸkalarının ÅŸuanda organ bağışçısı aradığını düşündüğümüzde, bizim payımız bu sistemin içerisinde olup, bağışçı olmak. Bunun için herhangi bir yükümlülük yok. Büyük bir külfet yok, aÅŸamaları yok. Ä°nsanların sadece gönüllü olarak baÅŸkalarına faydalı olma isteÄŸini yaÅŸatması bunun için yeterli bir husus.” 
“ORGAN NAKLÄ° BEKLEYEN HASTA SAYISI ÇOK FAZLA” 
Kampanyayı yürüten Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Organ Nakil Komisyonu biriminden Anestezi Uzmanı Hatice Fidan ise cahillik nedeniyle insanların ölmesini istemediklerini söyledi. Önemli mesajlar veren Fidan, şunları kaydetti:
“Dünya genelinde organ bağışının önemi ile ilgili eÄŸitimler verilirken ülkemizde cahillik, tembellik ve umursamazlık yüzünden insanların ölmesini istemiyoruz. Ciddi bir ÅŸekilde organ nakli bekleyen hastaya sahip olan bölgemizde organ bağışına teÅŸvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Karadeniz EreÄŸli olarak hem ilimizde, hem bölgemizde, hem de ülkemizde öncü olmak için bin iyi kalpli insan arıyoruz. GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde milyon nüfus başına düşen kadavra verici sayısı 30-40 kiÅŸi iken ülkemizde bu oran 7, Zonguldak’ında içerisinde bulunduÄŸu Anakara bölge koordinasyon merkezinde ise sadece milyonda 5’tir. Ãœlkemizde 2018 yılında 5 bin kiÅŸiye organ nakli yapılmış ama bunların sadece bini ölüden gerçekleÅŸtirilmiÅŸ. YaÅŸarken bir akrabamıza organlarımızı veriyor ama ölünce neden vermiyoruz. Bu yanlış ve bu eksik hepimizindir.
“SABIRSIZLANIYORUZ”

2018 yılında ülkemizde 500 bin kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ bu kiÅŸilerin ancak 2 binine benin ölümü tanısı koyulmuÅŸ. Unutmayalım ki sadece beyin ölümü tanısı konulmuÅŸ bu iki bin kiÅŸinin sadece 400’ünün yakınları organ bağışına izin verirken diÄŸer bin 600 kiÅŸinin organları bağışlanmamış ve nakil sırası bekleyen hastaların umutlarıyla beraber topraÄŸa gömülmüştür. Birinci organ bağış ligini baÅŸlatıyoruz, gerçek taraftar hayat kurtarır diyerek en fazla gönüllü bağışçısı olan kulübü seçmek için sabırsızlanıyoruz. DiÄŸer bütün sivil toplum örgütleri ve dernekleri de bizlere destek olmaya çağırıyoruz. Aralık ayının sonunda gönüllü bağışçı olan bu bin iyi kalpli insana çekiliÅŸle renklerin kardeÅŸliÄŸi platformunun desteÄŸi ile 100 kiÅŸiye kulüplerin belirleyeceÄŸi maçlara katılmak için biletler, imzalı toplar, formalar ve de dernek atkılarından oluÅŸan hediyeler dağıtacağız.”

-KATILIM-
Karadeniz EreÄŸli ilçesindeki bir AVM’de organ bağışının tanıtımı için düzenlenen programa Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanı TuÄŸamiral Cemal Özden YazıcıoÄŸlu, AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, taraftar derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Programa katılan çok sayıda vatandaÅŸ organ bağışına iliÅŸkin formları doldurup, bağışta bulundu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo