Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEBEKLER VE YAŞLILAR...

BEBEKLER VE YAÅžLILAR...

Çukurova Ãœniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, büyükÅŸehirlerde denetimli verilen ÅŸebeke suyunda yüksek oranda mineral olduÄŸunu belirterek, "Kalsiyuma daha fazla gereksinim duyan bebekler ve yaÅŸlılar, hazır su yerine musluk suyu tüketmeli" ifadesini kullandı.

Yüceer, yaptığı yazılı açıklamada, toplumda "market ve alışveriÅŸ merkezlerinde satılan hazır suyun, ÅŸebeke suyundan daha saÄŸlıklı olduÄŸuna" yönelik genel kanı bulunduÄŸunu bildirdi.

Suyun insan saÄŸlığı ve yaÅŸam için önemine deÄŸinen Yüceer, "BüyükÅŸehirlerde denetimli verilen ÅŸebeke sularında yüksek oranda mineral bulunuyor. Buna raÄŸmen toplumda halen ’Hazır su mu yoksa musluk suyu mu tüketilmeli’ konusuyla ilgili çeÅŸitli görüşler var" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Adana’daki ÅŸebeke suyunun tamamen güvenilir olduÄŸunu belirten Yüceer, ÅŸunları kaydetti:

"Su, her gün düzenli olarak yönetmelik şartları gereğince de kontrol ediliyor. Bu da göz önüne alındığında kalsiyuma daha fazla gereksinim duyan bebekler ve yaşlılar, hazır su yerine musluk suyu tüketmeli. Kalsiyum ihtiyacı yüksek olan yeni doğan bebeklere, çocuklara ve yaşlılara hazır su içirilmemesini öneriyoruz. Sürekli hazır su tüketiyorsa da çocuğunuza peynir, yumurta gibi kalsiyum mineral vermeniz, yaşlılara da eczanelerden kalsiyum tabletler almanız gerekiyor."

Yüceer, musluktan doldurulan ÅŸebeke suyunu, hemen içmek yerine 5-10 dakika dinlendirdikten sonra tüketmenin daha saÄŸlıklı ve doÄŸru olduÄŸunu bildirdi.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo