Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYILAN ÖĞRENCİYE MÜDAHALEDE BULUNULDU

BAYILAN ÖĞRENCİYE MÜDAHALEDE BULUNULDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Tören alanında fenalaşan öğrenciye, törende bulunan iki doktor tarafından müdahalede bulunuldu.
Bir an olsun başından ayrılmadıkları çocuÄŸu muayene eden doktorların çabaları, Atatürk’ün “beni Türk hekimlerine emanet edin” sözünün doÄŸruluÄŸunu hatırlattı.

Alınan bilgiye göre Karadeniz EreÄŸli’de, “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün BulunuÅŸ Günü” dolayısıyla düzenlenen törende, protokol konuÅŸmaları sırasında bir öğrenci bayıldı. Durumu fark eden Ä°lçe SaÄŸlık Müdürü Sezer Çetinkaya ile SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel Müdürlüğü uhdesindeki Sahil SaÄŸlık Denetleme Merkezi Tabibi Seyit Özkan, tören yerlerini terk ederek fenalaÅŸan öğrencilinin yayına gitti.
DOKTORLAR PEŞİNİ BIRAKMADI!.
Her iki doktor, el ve gözlem marifeti ile yaptıkları muayene ile çocuğun nabız ve kalp atışı seviyesini ölçtü. Sürekli iletişim halinde bulunan doktorlar, sorular sorduğu öğrencinin sabah ne yediğini, gün içinde hangi sıvı içtiğini, ne kadar süredir ayakta kaldığını, daha önce baygınlık geçirip geçirmediğini, nörolojik durum yaşayıp yaşamadığını öğrenmeye çalıştı. Bir yandan ise yaşadığı durum nedeniyle korktuğu düşünülen öğrenci sakinleştirilmeye çalışıldı.
Öğretmeni ile de konuşan Doktor Sezer Çetinkaya, her ihtimalin göz önünde bulundurulması, şansa ise yer verilmemesi gerektiğini belirterek yakındaki aile hekimliğini gidilmesini, ardındansa kapsamlı nörolojik taramadan geçirilmek üzere çocuğun hastaneye götürülmesini istedi.
Durumu meraklı gözlerle takip eden veliler, iki doktorun ortaya koyduğu cabayı takdir etti. Çocuk, kontrol amaçlı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

     

BAYILAN ÖĞRENCİYE MÜDAHALEDE BULUNULDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo