Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

UZUN MEHMET

UZUN MEHMET

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Uzun Mehmet’i anma töreni sırasında kendisine ödül de getiren kompozisyonu okuyan öğrenci Rabia Akçay, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Protokol üyeleri, Akçay’ı ayrıca tebrik etti.

  

Karadeniz Ereğli’de, “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün Bulunuş Günü” dolayısıyla Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’na tören gerçekleştirildi.
Uzun Mehmet’in hayattaki akrabası Mehmet Ali Altay’ın da katılımı ile yapılan törende anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ardınsa İstiklal Marşı şöylendi.

ÇORUMLUOĞLU: İŞÇİ ALIMLARINI TAKİP EDECEĞİZ
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, törende konuşmasında, Türkiye’nin doğal kaynaklarını yabancı güçlerin izin vermemesi ve çeşitli diğer sebeplerle engellendiğini söyledi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na işçi alınması konusunda da konuşan Çorumluoğlu, şöyle dedi:
“Bir ülke olarak gelişmek istiyorsanız, hedefimiz en gelişmiş 10 ülke arasında bulunmaksa bunun birinci kuralı doğal kaynaklarınıza sahip çıkacaksınız. Dışa bağımlılıktan da mümkün olduğu kadar bizim kurtulmamız gerekiyor ve kendi ayaklarımız üzerinde de durmamız gerekiyor. Çünkü ufak bir sıkıntıya girdiğimizde dış ülkelerin bize ne yaptığını son 10 senede çok net bir şekilde gördük. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duran bir ülke ve topluluk olmak zorundayız.
Geldiğim iki aylık süre içerisinde kuruma işçi alınması durumu bana da iletildi. Kaymakamlık olarak biz de bu hususun takipçisi olacağız. Tabi ki konu hakkında ayrıntılı bir bilgim yok; kaç kişi alınacak, nasıl alınacak bunu devletimiz karar verecektir. Ama buradaki işçi kardeşlerimizin haklarını savunma noktasında da o arkadaşlarımıza bizler de yardımcı olacağız.”

SENDİKACI DEMİRCİ:
İŞÇİ ALIMLARINDA ÖNCELİK MADEN ŞEHİDİ AİLELERİ!.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Uzun Mehmet’in ilçe için önemli bir değer olduğunu; gelecek nesillerin de ismini hatırlaması için belediye olarak tüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti.  
Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci ise konuşmasında kuruma işçi alınması gerektiğini bildirdi. Demirci, alımlarda ise işe alınacak kesimin, maden şehidi aileleri içinden seçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÖGRENCİLER DUYGULANDIRDI…
Konuşmaların ardından ise daha önce güne ilişkin düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerden Gülselen Aydın şiirini, Rabia Akçay ise kompozisyonunu okudu. Akçay’ın “Karanlıktan gelen aydınlık” adını verdiği yazısı, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Bu sırada, pek çok kişinin gözlerinin dolduğu görüldü. Protokol üyeleri, yanlarına çağırdığı Rabia Akçay’ı yazısından ötürü tebrik etti.
Tören, öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

 

UZUN MEHMET

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo