Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAHAR YORGUNLUĞU DEYİP GEÇME!

BAHAR YORGUNLUĞU DEYİP GEÇME!

Yeterince uyumanıza rağmen sabahları yorgun kalkıyor, vücudunuzda ağrılar hissediyor ve gün içinde enerjiniz düşüyorsa bahar yorgunluğu kapınızı çalmış olabilir.

Mevsim dönüşlerinde hissedilen ruhsal ve bedensel sorunlar bahar keyfine gölge düşürebiliyor. Neden kendimizi hep yorgun hissediyoruz? Daha iyi hissetmek ve bahar yorgunluğundan korunmak için neler yapacağımızı biliyor muyuz?

BAHAR YORGUNLUĞUNA YENİK DÜŞMEYİN

Bahar yorgunluğu ile başa çıkmanın en önemli yolu iyi ve dengeli beslenmeden geçiyor. Bol bol su içmek, sebze ve meyve tüketimini artırmak, akşam öğünlerinde az yağlı, hafif beslenmek, kahve, çay, kola, kakao gibi kafeinli içeceklerden uzak durmak enerjinizi yerine getirecek ve bahar yorgunluğuna karşı güçlü kalmanıza yardımcı olacaktır.

BAHAR YORGUNLUĞU DEYİP GEÇME!

Uzmanlar, İlkbaharla birlikte havadaki elektrik yükünün arttığını söylüyor. Uzmanlar, küçük kasabalarda ve doğayla iç içe olan yerlerde havadaki pozitif iyonların artmasının, insana zindelik verirken, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde negatif iyonların artmasından dolayı, Bahar Yorgunluğu Sendromunun arttığını söylüyor. Uzmanlar bunun yanında, genel bir bitkinlik, güçsüzlük, yorgunluk, isteksizlik, uykusuzluk, huzursuzluk, gerginlik, duygusal iniş çıkışlar, iştahsızlık, eklem ağrıları gibi şikayetlere yol açabileceğini ifade ediyor.

BAHAR YORGUNLUĞUNDAN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER:

1. Az ve sık yiyin.

2. Günde en az 8 bardak su içiniz.

3. Bol sebze ve meyve yiyiniz.

4. Hergün yarım saat yürüyüş veya egzersiz yapın.

5. Şekerli ve unlu gıdalardan uzak durun.

Kaynak: Haber Kaynağı

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo