Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

KURSÄ°YERLERE SERTÄ°FÄ°KALARI VERÄ°LDÄ°

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Aşçı Çırağı kursunu tamamlayan 12 kursiyer ve devam eden kurslardaki kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen sertifika törenine Alaplı Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit , okul yönetimi, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan sertifika töreninde konuşan Alaplı Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, emeği geçenlere teşekkür etti. Aşçı Çırağı kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere de meslek hayatlarında başarılar diledi.

Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat YiÄŸit de yaptığı konuÅŸmada, “Okulumuz Milli EÄŸitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik EÄŸitim Genel Müdürlüğüne baÄŸlı olaral eÄŸitim veren bir kurumdur. 3308 sayılı Mesleki EÄŸitim Kanununa tabi öğrenci yetiÅŸtirmekte olup tam gün tam yıl eÄŸitim uygulaması yapmaktadır. Bu kapsamda okulumuzdaki alanlar tarafından halka yönelik kurslar açılmaktadır. Åžu anda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızca 3 ayrı kursumuz devam etmektedir. Bu kurslardan birincisi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne baÄŸlı Alaplı Halk EÄŸitim Merkezi ile iÅŸbirliÄŸi içinde 37 kursiyer ile baÅŸladığımız Aşçı Yardımcılığı kursudur. Bu kurstan Haziran ayı sonunda 21 öğrencimiz belge almaya hak kazanacaktır. Ä°kinci kursumuz okulumuz bünyesinde ve tam gün, tam yıl eÄŸitim kapsamında açılmış olan Aşçı Çırağı kursudur. 20 kursiyer ile eÄŸitim ve öğretimimiz devam etmektedir. Bu kursiyerlerimizde Haziran ayı sonunda kurslarını tamamlayarak belgelerini alacaklardır. Bir diÄŸer kursumuzda yine 272 saatlik Aşçı Çırağı kursumuzdur. 20 kursiyer ile baÅŸlamış olduÄŸumuz ancak bir kısmının süreç içerisinde kendilerine iÅŸ bularak devam edememesi sonucu 12 kursiyerimiz bugün kurs bitirmeyi hak kazanarak Aşçı Çırağı belgelerini alacaklar ve kepçe yemini edeceklerdir. Kurslar sonunda 50 kadar kursiyere meslek edindirmiÅŸ ve bölge istihdamına hazırlamış olacağız. Åžimdiden kursiyerlerimizi tebrik eder,iÅŸ hayatlarına baÅŸarılar dilerim. Ayrıca özel yaÅŸamlarında saÄŸlık, esenlik ve her ÅŸeyden önemlisi mutluluk dilerim. Bu kursiyerlerimizin yetiÅŸmesinde emeÄŸi olan Müdür Yardımcımız Gülten Sözer’e, öğretmenlerimiz Vahide Kalyoncu’ya Altan Kurnaz’a ve Fikret Cantürk’e teÅŸekkür ederim” diye konuÅŸtu.

KonuÅŸmaların ardından kursu bitiren kursiyerler eÅŸliÄŸinde kepçe yemini etti. Ardından keplerini havaya attı.  Törende ayrıca kursiyerler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 çeÅŸit yemek davetlilere ikram edildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo