Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Avcılara yönelik denetimler arttırıldı

Avcılara yönelik denetimler arttırıldı

Yasa dışı avlanma ile mücadele


Kastamonu’da yürütülen yasa dışı avlanma ile mücadele devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekibi tarafından rutin av koruma ve kontrol çalışmaları sırasında, av sahası içerisinde bir gurup avcıya rastlandığı belirtildi. Av günü olmaması sebebiyle 5 kişiden oluşan gurubun tüfek ve belge kontrollerinin yapıldığı ifade edilerek şöyle denildi:
“Üç tüfek ruhsatının olmaması sebebiyle jandarma ekiplerine teslim edilmek üzere, bir tüfekte takozunun olmaması nedeniyle mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu. Bir adet tüfek ise takozu ve ruhsatı olduğu için sahibine teslim edildi. Kaçak avlanma yapan şahıslar hakkında da yasal işlem yapılmak üzere tutanak hazırlandı. 
Yine aynı gün içerisinde yapılan koruma kontrol çalışmaları sırasında avlanma faaliyetinde olan iki şahıs daha tespit edildi. Belgesiz oldukları belirlenen avcıların haklarında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yasal işlem başlatılmak üzere tutanak hazırlandı ve takozsuz olması sebebiyle mülkiyeti geçirilmek üzere tüfeklerine el konuldu. 7 şahıs hakkında da yasal işlem yapan ekipler, 1 adet çift kırma, 2 adet tek kırma ve mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere 3 adet yarı otomatik av tüfeğine el koydu.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo