Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Meclis’te ibadethane oylaması

Meclis’te ibadethane oylaması

Kent Meydanı Projesi içine sonradan alınan ‘ibadet alanına’ ilişkin imar planı değişikliği...


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Kent Meydanı Projesi içine sonradan alınan ‘ibadet alanına’ iliÅŸkin imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸi, AK Partili üyelerin verdiÄŸi oylar ile kabul edildi.

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Meclis Toplantısı’nın 2’nci Oturumu Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, verilen dilekçe ile mazeretli sayılan üyeler Hasan Pınarcık (AKP), Nur OÄŸuz (CHP), Fehmi Karaarslan (CHP), Sertan Yalçın (CHP) ve Osman Yavuz (CHP) katılmadı.
Meclis’in Birinci Oturumunda Ä°mar Komisyonu’na havale edilen “Ä°lçenin Müftü Mahallesi eski terminal alanında Kent Meydanı, Yeraltı otoparkı ve Ä°badet Alanı imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸinin görüşülmesi” gündem maddesine iliÅŸkin komisyon kararı okundu.
Ocakcı, bilirkişi ve mahkemeyi hatırlattı
Gündemin oylanması öncesi CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakcı, söz alarak yaptığı konuÅŸmada, söz konusu alanın mahkeme eli ile yürütme durdurma kararı verildiÄŸini hatırlattı. Ankara’dan iki farklı zamanda gelen bilirkiÅŸi heyetlerinin verdiÄŸi ‘olumsuz’ notlarını da anımsatan Ocakcı, yapılmak istenilenin ise Mahalli Ä°dari Seçimler öncesi vatandaşın manevi duyguları ile oynamak olduÄŸunu öne sürdü.
Yanıt veren EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’sa, CHP sıralarından iletilen iddiaları kabul etmediÄŸini belirterek, “özellikle söylediÄŸiniz ‘biz camiye karşı deÄŸiliz’ sözünüz dikkatimi çekiyor. Yalnız; karşı olmamak baÅŸka bir ÅŸey, istemek baÅŸka bir ÅŸeydir. Seçim öncesi kimseden puan almak gibi bir derdimiz yoktur. EreÄŸli’nin, böyle büyük projelerde adım atmayı seçim arifesindeyiz diye kesmemesi lazım. EreÄŸli’nin, bir saniye bile kaybetmeye ihtiyacı yoktur” sözleri ile konuÅŸtu.

Uysal: Bu bir yolculuktur
Bu konudaki niyetlerini ortala koymak istediklerinin altını çizen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz niyetimizi ortaya koyalım. ArkadaÅŸlarımızın, EreÄŸli’nin çoÄŸu insanı da siyaseti de bu, tarafı da bu, doÄŸrusu da budur. Bizim tarafımız bellidir. Zonguldak Ä°dari Mahkemesi’nden bahsettiniz. Evet bilirkiÅŸi arkadaÅŸlar gelmiÅŸtir. Mahkeme sonuçlarını bekliyoruz. Biz, mahkeme kararlarına saygılıyız. Ancak daha önce Kent Meydanı’nın üstü tamamen ibadet alanıymış gibi gösterilmiÅŸ. Söylemlerimizde bunun böyle olmadığını aktardık. 1800 metrekare araziyi yandaki yollar hariç 14 dönüm arazinin 1800 metrekare taban alanı olan bölgeye cami alanı olarak ayırmayı söyledik. BilirkiÅŸi ise ibadet alanının tarif edilmemiÅŸ alanı üzerinden olaya baktıkları için belki de haklılar. Kaymakamlığın olduÄŸu noktadan ölçümlerini yaparlarsa haklılar, yakın mesafedir. Ancak cami alanı ile mevcut olan ibadet alanları arasında büyük bir mesafe var.
ikinci olarak ise EreÄŸli’nin geleceÄŸini parlak gördüğümüz için ilçenin gelecekte ihtiyaç olacağı için bugünden bu ihtiyacı da gördük. Bu seçim dönemine yetiÅŸmeyebilir. Böyle bir gayret içinde de deÄŸiliz, ‘bunu temelini atacağız’ demiyoruz. Bu bir yolculuktur. Bu yolculukta katkı veren bütün meclis üyesi arkadaÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyorum.”

Uysal, mahkeme kararına da itiraz ettiklerini sözlerine ekledi. KonuÅŸmaların ardından yapılan oylamada ise AK Partili üyelerin ‘kabul’, CHP’li üyelerinse ‘red’ oyu verdiÄŸi ‘eski terminal alanında Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve Ä°badet Alanı imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸi’ kabul edildi.

 

Meclis’te ibadethane oylaması

Kent Meydanı Projesi içine sonradan alınan ‘ibadet alanına’ ilişkin imar planı değişikliği...

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo