Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


ATATÃœRK’ÃœN ‘ÖZDE Ä°ZÄ°NDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLÄ° Ä°LE EREÄžLÄ°’YE GELDÄ°

19 Mayıs’ta Samsun’da olmayı hedefleyerek 23 Nisan’da yelkenli yat ile Bodrum’dan denize açılan 6 kadın denizci, Karadeniz EreÄŸli’ye ulaÅŸtı.
Alınan bilgiye göre, Samsun’da düzenlenecek 19 Mayıs törenlerine katılmak üzere 23 Nisan’da yelkenli yat ile Bodrum’dan denize açılan hepsi 50 yaÅŸ üstü aralarında birde EreÄŸlili olan 6 kadın aktivist için EreÄŸli Yelken Ä°htisas Kulübü’nde karşılama töreni yapıldı.
Coşkuyla karşılanan kadın denizcilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca karşılamaya katılan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de kadın denizcilere çiçek takdim edildi.
EreÄŸli Yelken Ä°htisas Kulübü BaÅŸkanı Metin Akman, kadın denizcileri EreÄŸli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “bugün Atatürk’ün izinde olan Cumhuriyet kadınlarını misafir ediyoruz” dedi.

DENÄ°Z TUTKUSU SEYÄ°RDE

‘Deniz Tutkusu Seyirde’ grubu olarak yola çıktılarını söyleyen kadın denizcilerden NeÅŸe Hasipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “23 Nisan’da Bodrum’dan yola çıktıklarını söyledi. EreÄŸli’ye adım atarak sanki Samsun’a adım atmış gibi mutlu olduklarını anlatan Hasipek, şöyle dedi:
“19 Mayıs’ta Samsun’da olacağız. Bugün 17’nci günümüz, yaklaşık 650 mil yol yaptık. 19 Mayıs’ta kadın teknesi olarak lider tekne olarak kortejde yer alacağız. Çok heyecanlı ve duyguluyuz. Bize gösterilen bu sevgi bizi daha çok heyecanlandırıyor. 19 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Kadın denizciler NeÅŸe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Åžule Kükrer, Arzu Özkan, Elif Birand ve Merih SütlaÅŸ’ın yarın sabah erken saatlerde Samsun’a gitmek üzere EreÄŸli’den denize açılacakları öğrenildi.

 

ATATÜRK’ÜN ‘ÖZDE İZİNDE’ OLAN 6 KADIN, YELKENLİ İLE EREĞLİ’YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran5
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo