Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT!.

ANTÄ°BÄ°YOTÄ°K KULLANIMINA DÄ°KKAT!.

Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez bilinçsiz antibiyotik kullanımının ölüme yol açabileceğini, diş hekimlerine başvurmadan antibiyotik alınmaması gerektiği bildirdi.

Çankırı’da üniversite öğrencisinin diÅŸ aÄŸrısında kullandığı antibiyotik nedeniyle hayatını kaybetmesi bilinçsiz antibiyotik ve aÄŸrı kesici kullanımını bir kez daha gündeme getirdi.

Necmettin Erbakan Ãœniversitesi (NEÃœ) DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı BaÅŸkanı Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi Derya Yücekaya’nın diÅŸ aÄŸrısı sebebiyle kullandığı antibiyotiÄŸin alerji yapması sonucu hayatını kaybettiÄŸini anımsatarak, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiÄŸini belirtti.

DiÅŸ apsesinin olmadığı durumlardaki aÄŸrılarda antibiyotik kullanımının yanlış olduÄŸunu ifade eden Terlemez, apse varlığını da ancak hekimlerin belirlemesi gerektiÄŸini vurguladı.

Gereksiz yere ve yanlış dozda antibiyotik kullanımının, hem bakterilerde direnç gelişmesine hem de ilaca bağlı en hafif olarak ishal, en ağırı da alerjik anaflaktik şok ve ölüme kadar ulaşabilen istenmeyen sonuçlara sebep olabildiğini kaydeden Terlemez, diş ağrılarının genellikle gece oluştuğuna dikkati çekti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo