Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

AK PARTİLİLERDEN “PASTALI TEBRİK”…

AK PARTİLİLERDEN “PASTALI TEBRİK”…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Metal Sendikası’nı ziyaret eten Başdanışmanı Saadet Oruç, “Ereğli üretimin, emeğin, sanayinin, alın terinin kentidir. Siz, hakları çok güzel bir şekilde savunuyorsunuz” dedi.
Karadeniz Ereğli’de kurulu kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi için sendika şubesine ‘tebrik ziyareti’ gerçekleştiren Oruç, işçi lideri Metin Ercan’ın, hakları savunmakta başarılı olduğunu söyledi. İşçiyi temsil eden kesim ile de tanışmak istediğini ifade eden Oruç, şöyle dedi:
“Yüreğimiz Ereğli iledir. Ereğli’nin kalbide Türk Metal ile atıyor. Buranın en önemli sivil toplum kuruluşusunuz. Hem ziyaret etmek hem de toplu iş sözleşmesinden dolayı tebrik emek istedik. Ereğli üretimin, emeğin, sanayinin, alın terinin kentidir. Siz, hakları çok güzel bir şekilde savunuyorsunuz. Onun için sizinle tanışmak istedim hem de Cumhurbaşkanımız ayın 19’unda buraya gelecek davet etmek istedim. Kendisi burayı çok yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanının danışmanı olarak bunun altını çizmek istedim.”
AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin ise pasta keserek tebrik ettiği Erdemir işçisine, elde ettikleri hakların hayırlı olmasını diledi. Şahin, “Erdemir Ereğli’nin göz bebeğidir. Onun çalışanlarını temsiler eden sendikamız, Karadeniz Ereğli’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Orada elde edilen sosyal haklar, Ereğlimizin huzurunu ve refahını yükseltiyor. BU yüzden sendikamızı canı gönülden tebrik ediyorum. Cenabı Hak’tan, işçilerimize hayırlı-uğurlu olmasını niyaz ediyorum” dedi.
ERCAN: “SADECE ERDEMİR ÇALIŞANLARINA DEĞİL
EREĞLİ HALKINA DA HAYIRLI-UĞURLU OLSUN”

Sendika Şube Başkanı Metin Ercan ise yaşanan sürecin zorluğuna değindiği sözlerinde şu ifadeleri kullandı:
“İlk üç toplantıda sıkıntı yaşamadık ama üçüncü toplantıdan sonra bir gergin ve sürecin zor olacağını gösteren bir senaryo önümüze geldi. Toplu sözleşmenin anayasasında genelde işveren kanadı çok fazla talepte bulunmaz. Genelde isteyen tarafı işçi tarafı ve sendikadır. Ama biz  bu toplu sözleşmede Erdemir yönetiminden toplamda 80 maddenin 54 maddesini değiştirmek isteyen bir durum ile karşılaştık. Süreç uzadı ve dün itibari ile 6 ayda bitirmiş olduk. 6’ıncı toplantıda uyuşmazlık tuttuk. O süreci arkadaşlarımız ile paylaştık. Hiçbir zaman tek yumruk olmaktan ayrılmadık. Biz onlara inandık, onlar da bize inandılar. Yani bu bir kişinin başarısı değildir, komple Erdemir çalışanın başarısıdır.
Önümüzdeki süreçte de geçmişte olduğu gibi hiçbir zaman çalışanlarımızın masada hakkını bırakmadığımız gibi bu toplu sözleşmede de bırakmadık. Önümüzdeki süreçte de bırakmayacağız. Toplu sözleşme yapmak, bölgede veya işyerinde çalışanların hak ve menfaatlerini değil mutlaka bölgeye de katkımızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu para burada dönecek. Sadece Erdemir çalışanlarına değil, Ereğli halkına da hayırlı-uğurlu olsun. Allah güle güle harcamak nasip etsin.”

 

AK PARTİLİLERDEN “PASTALI TEBRİK”…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo