Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

6 poşet 1 ekmek alıyor

6 poşet 1 ekmek alıyor

25 kuruşluk poşeti pazar tezgahında 10 kuruşa sattı


Düzce’de, plastik market poşetlerinin parayla satılmasına tepki gösteren vatandaş, pazarda açtığı tezgahta poşet sattı. Poşetleri cumartesi pazarında tezgahına koyan Murat Öztürk, "markette 25 kuruş burada 10 kuruş” diye bağırarak poşet bedelini protesto etti. 
Edinilen bilgiye göre, yeni yılın gelmesiyle birlikte market alışverişlerinde üzerinde marketin reklamı bulunan poşetler 25 kuruş bedelle verilmeye başlanmıştı. Bu karara tepki gösteren Düzceli Murat Öztürk, cumartesi pazarında açtığı tezgahında boy boy poşetleri 10 kuruştan satmaya başladı. Vatandaşların ve pazarcı esnafının şaşkın bakışları arasında tezgah açan Murat Öztürk, tezgahına koyduğu renk renk poşetleri satışa çıkarttı.
Tezgahındaki poşetleri satabilmek için “Markette 25 kuruş, burada 10 kuruş gel vatandaş, renk renk boy boy poşetler 10 kuruş ve reklamsız, yazısız poşetler burada gel vatandaş” diye bağırarak müşteri çekmeye çalışan Murat Öztürk yaptığı, şunları söyledi:
"Tepki olsun diye yapıyorum. Bedavadan reklam yaptırıyorlar. Bir markete gittiğimizde en az 5-6 poşetle çıkıyoruz. Neden reklamlarını yapalım? 6 poşet 1 ekmek yapıyor. Bu zamanda insanlar ekmeği zor bulurken, poşete böyle saçma bir uygulama yaptılar. Eğer çevreyi korumaksa amaç, o zaman vatandaşın elinde ki poşetleri 10 kuruşa geri alsınlar. Marketten 25 kuruş karşılığı aldığınız poşetler doğayı kirletmeyecek mi? Eğer doğayı koruyacaksan, geleceği koruyacaksan vatandaştan 10 kuruşa geri al. Dediğim gibi 6 poşet 1 ekmek yapıyor. İnsanlar 10 kuruşun hesabını yaparken bunu yapmaları çok yanlış. Biz de bunu tepki olsun diye yaptık. İnşallah sesimiz duyulur.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo