Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UTKU’DA TATBİKAT

UTKU’DA TATBÄ°KAT

Karadeniz EreÄŸli Özel Utku Koleji’nde yangın söndürme eÄŸitimi verilerek tatbikat gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.


Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, ’Bir öğretenler KuruluÅŸu’ Sloganı ile faaliyet gösteren okula gelen EreÄŸli Belediye Ä°tfaiye Müdürlüğü ekiplerince Deprem Haftası ve Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında sunum yapıldı.
Ardından tatbikat verilmen alarm ile baÅŸlatıldı. Mahsur kalanların bir dakika 20 saniyede tahliye edilmesi, 32 metrelik merdivenli itfaiye aracı yardımıyla yaralıların sedye ile tahliyesi, yangın söndürme tüplerinin kullanımı ve yangına bilinçli müdahale uygulamaları icra edildi. 
Öğrencileri bilgilendiren Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, öğrencilerin tahliye süresini hızlı bulduklarını, bunun eÄŸitimlerde daha da hızlanabileceÄŸini vurguladı ve yangın söndürme tüplerinin kullanımı ile yangın öncesi ve sonrasında alınacak önlemleri anlattı. Öğretmen ve öğrenciler de tatbikat sırasında bizzat rol alarak, öğrendikleri bilgileri pratikte uygulama imkanı buldular.   
Tatbikat bitimine konuşma yapan Utku Koleji Okul Müdürü Caner Özçep, tüm katılımcılara teşekkür ederek, eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında benzer etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo