Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

2598 imza, Uysal’a teslim edildi

2598 imza, Uysal’a teslim edildi

Karadeniz Ereğli’de, Kadın Platformu tarafından Kadın Sığınma Evi talebiyle 25 Şubat’ta başlatılan ve 31 Mart’ta sona eren imza kampanyasında toplanan 2598 imzanın, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a verildiği bildirildi.


Ereğli Kadın Platformu’ndan yapılan açıklamada, toplanan imzaları Başkan Uysal’a teslim etmek ve Kadın Sığınma Evi talebini kendisine iletmek amacıyla 13 Nisan Cuma günü Başkan Uysal’ın makamına ziyaret gerçekleştirildi. Kadın Platformu temsilcisi Hakime Tunçer,  teslim edilen imzaların belediyenin evrak kaydına teslim edildiğini belirterek şunları kaydetti:
“İlçemizde, şiddet gören kadın ve belli bir yaşa kadar çocuklarının barınabileceği kadın sığınma evi ihtiyaçtır.En temel insan hakları ihlali olan kadına yönelik aile içi şiddet, ekonomik ve sosyal düzeyi ne olursa olsun her kültürden kadının karşılaşabileceği ortak bir sorundur.
Ülkemizde, 2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara uğradı.2018 yılının ilk ayında ise 28 kadın öldürüldü. Son yedi yılda kadın cinayetleri % 1400 artmış durumdadır. Bu utanç tablosu karşısında kadın sığınma evlerinin ne kadar hayati önem taşıdığı ortadadır.
Kadınları, yeniden topluma kazandıran, bu yüzden de kadınlara psikolojik ve hukuksal destek sağlanırken, iş bulmasına da yardımcı olunan, şiddet uygulayan erk’ in kadından ayrılması, kadının kendi evinden uzaklaştırılması ve kadının hayati riski varsa bunun önüne geçilmesini sağlayan kadın sığınma evlerine olan ihtiyaç çok fazladır.

 

YASAL BİR ZORUNLULUKTUR
393 sayılı Belediye Kanunu’nda Belediye’nin görev, yetki ve sorumlulukları içerisinde “Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar” denmektedir. Kadın Sığınma evi yasal zorunluluktur. Ayrıca 04.07.2006 Tarihli 2006/17 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ilgi tutularak çıkartılan 2007 tarihli Genelge “Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Koordinasyonu” konusunda düzenlenmiş ve söz konusu belediyelerin kadın sığınma evlerini ivedilikle açmaları gerektiği belirtilmiştir.
Kdz. Ereğli Kadın platformu olarak, Bu yasal dayanaklarla İlçemize Kadın Sığınma Evi” açılmasını istiyor, Ereğli Belediyesini, yasadan doğan görevini yerine getirmesini, Kadın sığınma evini açmasını talep ediyoruz. Bu amaç ile Kdz. Ereğli Kadın Platformu olarak imza kampanyasını başlattık.

2593 İMZA TOPLANDI
İmza standımızı çok kısa süreler içerisinde açmamıza rağmen, Ereğli halkının kadınıyla erkeği ile vermiş olduğu destekle, 2593 imza toplanmış oldu. Toplamış olduğumuz imzaları, Belediye Başkanımıza sunmak için buraya gelmiş bulunmaktayız. İlçemizde yaşayanların bu talepleri karşısında, bu soruna duyarsız kalınmayacağına olan inancımızla, belediyemizden, ilçemizde kadın sığınma evi açılmasını talep etmekteyiz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Gülay Dinçel

16 Nisan 2018 - 17:10

Gitmişken sorsaydiniz bir önceki vadinizde vardı ne oldu diye

Yorum Yazın

Canlı Radyo