Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEPSİ ORGANİK… HEPSİ ŞİFA… HEPSİ UCUZ…

HEPSİ ORGANİK… HEPSİ ŞİFA… HEPSİ UCUZ…

Kastamonu Taşköprülü Nazım Madenoğlu ve Alaplılı Hüseyin Uysal, Kayserili ustaya karşı… En iyi sucuk neresinin sucuğudur..? Noktayı koyan Uysal, bakın ne cevabı verdi!..


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Kahraman MaraÅŸ ve Anadolu’nun diÄŸer illerine özel organik ürünlerin satışının yapıldığı “K. MaraÅŸ ve Anadolu Yöresel Ãœrünleri Festivali” resmi açılışı gerçekleÅŸtirildi.
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Bozhane Barınağı’ndaki Çınaraltı Sahnesi alanındaki festival açılışında yaptığı konuÅŸmada, organizasyonun ekonomiye katkı saÄŸlayacağını belirterek, “ilçemize, açılı olduÄŸu sürece renk katacaktır. Ticaretimize ise canlılık getirecektir. EmeÄŸi geçenleri kutluyorum” dedi.
Açılış kurdelesini birlikte kesen Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve organizasyon yetkilileri, satış ve tanıtım stantlarını gezdiler. Protokol üyeleri, kendilerine ikram edilen özelliklerini dinledikleri yiyeceklerden tattılar.

NE ARARSANIZ, ORGANİĞİ BURADA
Organizasyon yetkilisi Ali Avşar da, gazetecilere açıklamasında, amaçlarının yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Fuarda Erzurum’un yaylalarından gelen tereyağı, tulum peyniri, Kars’ın kaÅŸar peynirleri, Kayserinin en ünlü sucuk, kavurma, acuka ve çemenleri, Gaziantep’in ünlü bakırcısı ve ürünleri, Bursa’ın ipek zeytinleri, Kahraman MaraÅŸ’ın dövme dondurması ve baharat çeÅŸitleri, Artvin yöresinin dünyaca ünlü balları, polenleri, Trabzon’un mayalı ekmekleri, yiyecek standında da Erzurum’un dünyaca ünlü ÇaÄŸ Kebabı, Kavurmaları ve Kars kazı EreÄŸli halkının hizmetine sunulmuÅŸtur. EreÄŸli halkını, Yöresel ürünler fuarına bekliyoruz.”

EN Ä°YÄ° SUCUK NERENÄ°N SUCUÄžUDUR?!!
Festival alanının gezildiÄŸi sırada, ilginç diyalogların yaÅŸandığı ‘Kayseri’ standında, en iyi sucuÄŸu üreten ilin hangisi olduÄŸu sorusuna cevap arandı.
Kastamonulu olduÄŸunu belirten Kaymakam MadenoÄŸlu, memleketinde de sucuk üretildiÄŸini söyledi. Bununun üzerine ise “Kayseri’mi” yoksa “Kastamonu mu” sucuÄŸu daha iyidir sorusu üzerine konuÅŸan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “ben onu bunu bilmem. En iyi sucuk KabtaÅŸ’ın sucuÄŸudur” dedi.
BilirkiÅŸiler ise yüzde yüz katkısız olduÄŸu öne sürülen Kastamonu’da yapılan sucuÄŸun en iyi sucuk olduÄŸunu belirttiler.

100 KÄ°LOLUK MARAÅž DONDURMASINI KESTÄ°LER  
Bir standın önüne asılan keçi sütünden üretilen 100 kiloluk Maraş dondurması da festivalin en dikkat çekeni oldu. Festival yetkilisi Ali Avşar, dondurmanın nasıl kesileceğini gösterdi. Ardından ise Madenoğlu, Uysal ve Çakır, satır kullanarak ondurmadan parçalan kestiler. Ziyaretçilere ücretsiz ikram edilen dev dondurma bloğu, dakikalar içinde tükendi.
Öte yandan, 29 Nisan’a kadar açık kalacak olan ‘Kahraman MaraÅŸ ve Anadolu Yöresel Ãœrünleri Festivali’ne, EreÄŸli ve bölge halkı davet edildi.

 

HEPSİ ORGANİK… HEPSİ ŞİFA… HEPSİ UCUZ…

Kastamonu Taşköprülü Nazım Madenoğlu ve Alaplılı Hüseyin Uysal, Kayserili ustaya karşı… En iyi sucuk neresinin sucuğudur..? Noktayı koyan Uysal, bakın ne cevabı verdi!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serhat demir

17 Nisan 2018 - 00:17

SucUK 5 para etmez inanmayın ben aldım

OÄŸuzhan YILDIRIM

16 Nisan 2018 - 17:31

Başkan Ereğli’de subaşı Kasabı sucukları varken başka sucuk aramaya gerek yok

SavaÅŸ Yener

16 Nisan 2018 - 16:52

Gaptaş ve subaşı... dun eregliden aldim geldim istanbula...

Ali Sener

16 Nisan 2018 - 16:49

Hicbiryere benzemez tadi kaptas tarihi

Atıf Özen

16 Nisan 2018 - 16:49

En iyi sucuk ereğli subaşının sucuğu

Ali Sener

16 Nisan 2018 - 16:47

Eniyisi baskan solemis kaptaÅŸ

Ziyaettin Karaarslan

16 Nisan 2018 - 16:47

kendı ilçe sorumluluğu alanında uretılen ürünlerden haberınız varmı acaba

Yorum Yazın

Canlı Radyo